Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N15] Jakie kołpaki najlepiej pasują?

Qadrat

Rekomendowane odpowiedzi

Idzie zima, na zimę mam stalówki - a że paskudnie wygląda, to chcę dokupić kołpaki. 14stki.

Tylko jest problem - mam mało bujną wyobraźnię i nie mam pojęcia, jak dany kołpak może prezentować się po wciśnięciu na felgę :)

Może ktoś podrzuci jakieś zdjęcie swojej Almerki z kołpakami, aby można zrobić jakieś porównanie? Albo może wzór kołpaka?

Dodam, że Almerkę mam koloru ciemno-niebieskiego.

kołpaki na zimę odradzam, zawsze sie wciśnie troszkę śniegu i przy wyższej prędkości będziesz miał bicie na kole, miałem przez pierwszą zimę i wypier..papierzyłem je bo szkoda zachodu z chodzeniem wokół nich,

a jeśli już się zdecydujesz to kup takie jak ci się podobają :dribble:

Hmm, nigdy nie zwracałem na to uwagi, Almerka na stalowych wygląda paskudnie, ale rzeczywiście, z tym śniegiem to racja... :)

Może trzeba celować w takie bardziej "pełne" kołpaki, żeby jak najbardziej felgę zakrywały ;)

Myślałem kiedyś, żeby na srebrno je pomalować - ale najpierw by trzeba zdjąć opony, dać do piaskowania, potem to pomalować, założyć opony, wyważyć - a podejrzewam, że za jakieś 2 tygodnie już będzie trzeba założyć je na auto. :) Troszkę za dużo roboty zwłaszcza, że teraz już mam wyważone, leżą sobie gotowe do założenia :)

Pomaluj na kolor auta :) Ja swoje malowałem w garażu , z założonymi oponami. Szczota na wiertarke i do żywego zdarłem prawie wszsytko. Potem podkład, ze 2 warstwy, a na to ze 3 x kolorek.

Ta operacja zajęła mi chyba 2-3 dni.

Po 2 sezonach nie widac zużycia powłoki poza odbiciami od kamieni itp urazów.

Aluski sam malowałem na srebrno (zajęło mi to chyba z 5 dni, ale po prawie 2 latach i ~60tys. km nic nie odleciało, a sporo osób mi wmawiało, że takie malowanie po miesiącu ch.. strzeli) :)

Stalówki na niebiesko - to chyba nie będzie zbyt ładne, ale na srebrno, jak w stalówkach VW - to może być ciekawe, niestety za późno o tym pomyślałem... :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...