Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N15] Zgubiłem kluczyk z pilotem :(

agaj666

Rekomendowane odpowiedzi

Zapasowego klucza nie mam ale jest drugi pilot.

Dorabiać kluczyk? Jak, jak nie mam oryginału?

Wymienić stacyjkę i zamki? Czy jeszcze trzeba do tego komputer dokupić? Pewnie koszty mnie zabiją :(

Można jakoś usunąć ten NATS?

Kluczyk - nie przerabiałem tematu. Ale są firmy, które dorabiają kluczyki z immo. Są też firmy dorabiające kluczyki bez wzoru starego, tylko stacyjkę / zamek potrzebują. Ale to bardzo droga zabawa.

Pilot (i uszkodzony sterownik bezprzewodowej komunikacji z centralką) przerabiałem. Nowy sterownik + 2 piloty (polskiej produkcji, więc nie tandeta) wraz z montażem u elektryka to 150zł.

Możesz oczywiście dokupić używane piloty i sobie samemu dokodować do swojego auta, ale w razie niepowodzenia z kodowaniem - kasa wyrzucona w błoto. Jak chcesz fachowo - to Serwis Nissana za samo podpięcie pod komputer w celu dalszej pracy życzy sobie 170zł.

Kodowanie pilotów zrobisz samemu, poszukaj na forum, bo było sporo instrukcji (10 razy kluczyk on/off, potem kombinacje z wciskaniem odpowiednich guzików).

Czy komp, stacyjka MUSZĄ byc dostosowane do konkretnego silnika? Znalazłem zestaw za nieduże pieniądze ale od 2,0 GTI i podobno nie bedzie pasował.

Jak to z tym dopasowywaniem jest?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...