Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Almera N16 - rdza w kłopotliwym miejscu

Gość jaqs

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

Proszę o pomoc w dość konkretnej sprawie. Rude wylazło u mnie w okolicy zawiasów drzwi przednich (poniższe fotki). Ktoś mógłby doradzić jakie postępowanie wybrać aby mieć nadzieję, że w najbliższym czasie mi drzwi nie poodpadają :) Trochę poczytałem robieniu zaprawek ale prognozy nie są zbyt optymistyczne. Help.

post-49859-0-29541900-1320080943_thumb.jpg

post-49859-0-29704800-1320080952_thumb.jpg

Tak na logikę, jeżeli to tylko jest w miejscu widocznym, to ja bym odkręcił całe nadkole (bodaj 6 śrub do odkręcenia+odkręcenie chlapacza na 3 krzyżakowych śrubeczkach) i żeby tylko nie było problemu z jedną śrubą od pasa przedniego, bo tam może być sajgon i co najwyżej pociąć będzie trzeba, ale wtedy zdjąć, zedrzeć rdze, brunoxem i jakoś machnąć sprayem czy czymś.

W ostateczności, jeśli masz dużo weolnego czasu to i drzwi można odkręcić, co by niczego nie zarysować, ale tego nie praktykowałem, wiec nie wiem jak to się odbywa, prócz odkręcenia zawiasów i ogranicznika, no i elektryki ;-)

powinieneś taczej ściągnąć błotnik a wyglada jak by z szyby zaciekało ,,,,, i ew pommyśleć o zawaleniu profili wewnętrznych konserwacja autka nigdy żadnemu nie zaszkodziła ,,

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...