Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Podnioslem cisnienie w oponach

VQPower
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie. Dopompowalme kola. Wrzucilem nawet o 1PSI wiecej niz zalecane. Zupelnie inna jazda. Trochu twardawo ale jezdzi sie extra. Zupelnie inaczej przyspiesza i mniej zwalnia jak puszcze gaz.

No i juz nie piszczy tak na zakretach jak to kiedys mialo miejsce.

Myslicie ze moge tak zostawic czy lepiej spuscic ten 1PSI.

Wczesniej mialem o jakies 5 do 6 PSI mniej niz zalecane. Nic dziwnego za auto jezdzilo jak shit

Wacu Ty nam nie podawaj w PSACH tylko ile to w BAR'ach jest :lol: :?:

srodek weekendu to temu BARy w glowie. Dzis nie ma browca.

Ale do tematu. Ni pamietam przelicznika i dlatego dalem w PSI. ale widzi mi sie ze 14 badz 15PSI to 1 bar. jednakze nie jestem na 100% pewien

Jak wszyscy wiemy pod wplywem ciepla objetosc powietrza sie zwieksza :) Moj kumpel tez troche przepompowal i w chorwacji na postoju mu wybuchly dwie opony z goraca wiec to chyba nie najlepszy pomysl :)

Co jak co, ale ja bym nie jezdzil na wiekszym cisnieniu niz podaje producent. W moim przypadku powinienem miec 2.2 z przodu i 2.0 z tylu ale ja jezdze na 2.0; w rajdach natomiast ustawiaja na dojazdowkach 1.9... (Chodzi o odcinek dojazdowy a nie kolo, bo i znajda sie tez tacy co nie wiedza :P :P :P)

jak nawalisz za duzo powietrza w koła to bedzie sie bydle slizgało jezdziłem kiedys seatem ibizą właściciel nawalił 3,5 bara, jezdziło się jak na kołach drewnianych bez ogumienia,miał tendencje do poślizgu.

Jak w temacie. Dopompowalme kola. Wrzucilem nawet o 1PSI wiecej niz zalecane. Zupelnie inna jazda. Trochu twardawo ale jezdzi sie extra. Zupelnie inaczej przyspiesza i mniej zwalnia jak puszcze gaz.

No i juz nie piszczy tak na zakretach jak to kiedys mialo miejsce.

Myslicie ze moge tak zostawic czy lepiej spuscic ten 1PSI.

Wczesniej mialem o jakies 5 do 6 PSI mniej niz zalecane. Nic dziwnego za auto jezdzilo jak shit

oponki mozesz skilowac szyybkooo

JA np. do jazdy na ćwierc mili z przodu pompuje 1,5 bara a na tyl wale 3-3,2 wtedy jest troche trakcji i lekko sie tyl kręci.

Do jazdy na codzień to w zalerzności od profilu bierznika przód 2,1-2,3 bara tył 2-2,2 (w przypadku profili 65)

Im niższy profil tym więcej powinno się pąpować zwłąszcza jak się ma takie krawęzniki pod domem :wink: