Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

sygnał dzwiekowy wlaczonych swiatel

Gość damiano1718

Rekomendowane odpowiedzi

Gość damiano1718

nie dochodzi mi minus przy otwartych drzwiach i zapalonych swiatlach, chodzi mi konkretnie o ta piszczałke( sygnal dzwiekowy) moze ktos z was wie gdzie te kable ida? bo plus dochodzi cały czas a minusa wogóle nie ma:( przy otwartych drzwiach i zapalonych swiatlach, i swiatelko sie nie zapala w srodku jak otwieram drzwi kierowcy! masa( kabel zielony z 2 paskami siwymi! jak sie do tego zabrać?

nie dochodzi mi minus przy otwartych drzwiach i zapalonych swiatlach, chodzi mi konkretnie o ta piszczałke( sygnal dzwiekowy) moze ktos z was wie gdzie te kable ida? bo plus dochodzi cały czas a minusa wogóle nie ma:( przy otwartych drzwiach i zapalonych swiatlach, i swiatelko sie nie zapala w srodku jak otwieram drzwi kierowcy! masa( kabel zielony z 2 paskami siwymi! jak sie do tego zabrać?

Ja poszukałbym przyczyny jak otworzysz drzwi to na słupku masz przycisk i on właśnie podaje mase na żaróweczke.Z pewnością jest zaśniedziały.

Gość damiano1718

do włączniczka nie była wogóle podpięta kostka! podpiełem ale wogóle zero reakcjii, nic kompletnie jak było tak jest dalej!

a o jakim przełączniku mówicisz DINO? bo kabel wchodzi gdzies do kostki na dole pod bezpiecznikami na dole koło lewej nogi!

A sprawdź jeszcze przy drugich drzwiach.Generalnie jak dotkniesz ten przewód przy słupku do masy to powinno zapalić się światełko.Wiem że handlarze czasami w przerabianych anglikach wypinają przewody,żeby po otwarciu drzwi pasażera nie włączał się brzęczyk zapalonych świateł.

• 2 tygodnie później...
Gość damiano1718

hmmm... światelko mi dziala na wszystkich drzwiach , tylko od kierowcy jak otwieram t mi nie działa!

i co teraz?

które kable tam zetknac zeby sprawdzic? moze ktos sie orientuje jak wyglada instalacja tego?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...