Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

mała moc 1,5 benzyna 90 KM

Gość Rafał 3

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich kupiłem nissana almere 1,5 benzyna ,gaz 2002 rok. Problem że brakuje mu mocy na 4 lub 5 biegu zbiera się jak maluch , bez różnicy czy to B czy LPG. Kiedy jest zimny na benzynie szarpie czasem.

Sprawdzałem filtr powietrza i przepustnice są ok.

Z góry dziękuje

to chyba czas na regenerację reduktora, zakręć butlę od gazu i pojeździj na PB i zobacz czy coś się zmieni

Przy okazji napisz czym jeździłeś wcześniej, bo 90cio konny silnik do 1300kg auta to trochę mało i może to Twoje subiektywne odczucie po prostu. :P

Wcześniej jeżdziłem seatem cordobą 1,8 B,LPG też 90 KM i pomimo sędziwego wieku 17 lat i przebiegu 3 razy większym, to z żalem przyznaje że moja almera nie miała by szans.

nissana rozpędziłem zaledwie do 150 km/h i to na długim odcinku.

Ile Wy wyciągnęliście ze swoich autek?

Pozdrawiam

150km/h na N16 1.5 benzyna to stanowczo za mało... Coś tu jest nie tak.

Filtry wymienione? Hamulce nie trzymają? Ciśnienie w oponach dobre? Zbieżność w porządku? Łożyska całe?

Tego 1.8 VAG znam z Golfa III, mocy mało (w stosunku pojemność/moc), dużo pali - ale skubany idzie jak diesel, od samego dołu, o wiele lepsza reakcja na gaz w dolnym zakresie obrotów, Nissana trzeba kręcić, żeby dynamicznie jechał. Zapewne stąd czujesz różnicę :)

Filtry i przepustnica w porządku, wymieniałem klocki więc hamulce też odpadają, ciśnienie w oponach i zbieżność też sprawdzałem, a co do łożysk to nic nie piszczy i pali chyba normalnie bo max 9 litrów LPG po mieście.

Faktycznie nissan lubi duże obroty zdążyłem to zauważyć ale moja almera nawet na wysokich obrotach nie idzie, zauważyłem że jak wcisne cały gaz to ją bardziej muli niz dociskany stopniowo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...