Gość kobet Opublikowano 11 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2011 Witam, mam problem z drążkiem zmiany biegów w almerze n16 z silnikiem 1,5dci. Drążek strasznie "lata na boki", w serwisie powiedzieli, że trzeba wymienić cały mechanizm i od razu podali cenę ~2000... Znajomy mechanik trochę poprawił sytuację, ale powiedział, że bez wymiany drążka się nie obejdzie. Teraz moje pytanie, czy pasuje drążek od innego modelu, bo nigdzie nie mogę znaleźć do 1,5dci... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1402 Opublikowano 11 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2011 Ja bym wpierw sprawdził poduszki silnika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kobet Opublikowano 11 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2011 Ale co mają wspólnego poduszki silnika z drążkiem zmiany biegów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chajecki Opublikowano 13 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2011 Dużo Ale w Twoim przypadku podejrzewam drążek. Można zrobić to taniej, lecz dość długo to trwa. Trzeba wymontować całą dzwignie i warsztat ślusarski Ci pomoże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majkel. Opublikowano 13 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2011 Nie wiem w czym Wy widzicie problem? Nie łatwiej wymienić wybierak na używany z allegro? do wersji po FL to koszt rzędu 80zł.. Jest to robota na góra 1,5h .. mi tyle zeszło jak w swoim wyciągałem ... Byle warsztat to też wymieni i myślę, że więcej niż 150zl za to bym nie dał.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.