Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Primera P11 2.0 16V SR20DE Benzyna--->jaka instalacja gazowa najlepsza?

Gość pit_free
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie.Szukam dobrej (co nie znaczy najtańszej :P ) instalacji gazowej do mojej Primerki.Może zna ktoś jakiś dobry warsztat w Wielkopolsce który dobrze zakłada takie instalacje?Jakie koszta ogólnie?Może ktoś niedawno zakładał do takiego modelu?Silnik ma przejechane około 75 tyś. mil (silnik z wersji amerykańskiej-tak mi powiedziano jak kupowałem nowy silnik ) ale ile ma naprawdę to tego nikt się nie dowie.Jak narazie przez 9 miesięcy sprawuje się dobrze.Więc Panowie jakieś rady?Może najpierw oddać autko do warsztaciku żeby coś powymieniali co nie co przed założeniem instalki gazu?Z góry dzięki za rady.Pozdro :)

to zależy gdzie trafisz i co będziesz chciał, ale tak 2500 trzeba liczyć, choć i sa wynalazki, co uważają siebie za niewiadomo kogo i wołają ponad 3000zł, pojeździj, popytaj, i będziesz wiedział,

to zależy gdzie trafisz i co będziesz chciał, ale tak 2500 trzeba liczyć, choć i sa wynalazki, co uważają siebie za niewiadomo kogo i wołają ponad 3000zł, pojeździj, popytaj, i będziesz wiedział,

Tylko tu pojawia się problem.W mojej okolicy nie ma dobrego gazownika.Kilka lat temu zakładał mi taki jeden popapraniec instalke do Kadeta 1.4 na jednopunkcie i spiepszył robote że się tak wyraże.Ogólnie jeżdzę dużo i w przypadku Kaddego wręcz kazał przyjeżdzać na wymiane filtra gazu co miesiąc.Oszalał chyba.Powiedziałem kit z gwarancją,znalazłem sobie kogoś kto mi ją porządnie wyregulował i chodził jak złoto.A ten tępak mimo że miał warsztat od kilku lat nie potrafił jej nawet dobrze zestroić.A przecież powinien prawda?Jak ktoś wie gdzie można dobrze założyć gaz do mojej Primerki w Wielkopolsce lub Lubuskim to będę wdzięczny za info.

Edytowane przez pit_free

http://www.pitec.pl w Poznaniu - cena może wyższa niż u innych ale robią konkret

Co do bebechów to tak jak koledzy mówili:

wtryski zielone hany, reduktor ACR-01 albo Zavoli Zeta S, sterownik Stag 300 lub lpgtech

dokładnie nie warto oszczędzać 100 200 złotych i mieć syfiasto zrobione ew na paściowatych wtryskach ,,,poleciłem komuś jeden sensowny warsztat to mu żal dać 300 zł więcej i mieć hany i porządnie zrobione ,,,,

nie przetłumaczysz ,,,

tego że szkoda silnika i że zupełnie inna praca jest ,pomijając spalanie ,,,, niestety czerwony valtek jeszcze nie zniknął z rynku ,,

W Pitecu zapłacisz za instalkę na faro i powyższym setupie z wlewem pod klapką od wlewu paliwa za 2800zł. Wystroją Ci i zrobią napewno zgodnie ze sztuką a nie typowym "będziesz pan zadowolony"

Co do Valtekówto widzialem już masę aut ukaranych nimi, zawsze ten sam zestaw montazowy AC - Stag + alaska + waldemary i makarony pod maską :) Ewentualnie zamiast staga jest zenit :)

Edytowane przez krajesiak

W Pitecu zapłacisz za instalkę na faro i powyższym setupie z wlewem pod klapką od wlewu paliwa za 2800zł. Wystroją Ci i zrobią napewno zgodnie ze sztuką a nie typowym "będziesz pan zadowolony"

Co do Valtekówto widzialem już masę aut ukaranych nimi, zawsze ten sam zestaw montazowy AC - Stag + alaska + waldemary i makarony pod maską :) Ewentualnie zamiast staga jest zenit :)

Zakładałeś u nich kiedyś gaz?Jak jest z trwałością samej instalacji tego typu którą polecasz?

A może silnik poddać jakiemuś małemu remontowi przed założeniem instalacji?Wiadomo:oleje płyny,filtry,świece,przewody do świec itd. itp...wkońcu zima idzie...trzeba o autko zadbać.Ale może coś dłubnąć przy silniku?

Edytowane przez pit_free

wtryski hana to w teraz najbardziej sprawdzone wtryskiwacze w swojej cenie nic im nie podskoczy potem to już możesz porównywać produkty 300% droższe a i tak nie wiem czy będzie różnica choćby 30 % ....

reduktor też sprawdzony jak na razie z trwałością tych 2uch rzeczy to spokojnie przy montażu masz gwarancje jak sie skończy to i tak zarobisz na jakąś pierdołę ..

a co ro remontu to świece na początek jak dawno nie zmienialeś można zmienić a reszta napewno nie zaszkodzi ,,

Tak jak kolega Tofu powiedzial, nie mam w sumie nic do dodania - wymień świece, olej i filtry. Dodatkowo jeśli nie ma się szlanek to trzeba pamiętać o regulacji zaworów co 30 tys.

Pitec jest warsztatem z renomą, ostatnio gazowała tam auto koleżanka - jest zadowolona.

Poczytaj sobie na lpg-forum.pl

• 1 miesiąc temu...

"Dodatkowo jeśli nie ma się szlanek to trzeba pamiętać o regulacji zaworów co 30 tys."

szlanek? co to jest i o co chodzi?

To zawory teoretycznie bez możliwości regulacji (samoregulacja), jeśli zawory są zwykłe to regulujemy szczelinomierzem.