Gość sebast2828 Opublikowano 13 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2011 Witam wszystkich forumowiczów. Mam problem z almerką n16 2001, a mianowicie wchodząc do autka rano zapalając silnik nie zgasła lampka check. Stało się to po raz pierwszy, spadku mocy nie zauważyłem, nie kopci, nie przerywa. Proszę o jakieś wskazówki co posprawdzać zanim udam się do mechaniora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 13 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2011 sprawdź jaki błąd wyskoczył i wtedy można wyrokować, jaki masz silnik, czy jest LPG w aucie, może to wina paliwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sebast2828 Opublikowano 13 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2011 silnik 1.5 benzyna bez gazu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 13 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2011 sprawdź, błąd, jak nei czuć różnicy to może być II lambada zgłaszająca błąd KAT-a, moze zalałeś jakieś syfiaste paliwo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sebast2828 Opublikowano 13 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2011 dwa dni temu tankowałem być może winne jest paliwo. A co do checka zgaśnie sam po zalaniu innym paliwem czy trzeba jechać skasować?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chajecki Opublikowano 13 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2011 Niestety musisz kasować. Chyba to nie będzie wina jakości paliwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sebast2828 Opublikowano 13 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2011 jadąc wieczorem check zgasł ale to nie powrót do radości coś musi być nie tak. Ktoś pisał o przecierającym się kablu od sondy za katem sprawdze to , być może będzie odpowiedzią na zapalanie się checka. Za każdą odpowiedź dziękuje:):):) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.