Gość wega67 Opublikowano 13 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2011 Witam, spotkało mnie dzisiaj takie dziwne zjawisko, przy 3 tys km szarpie i obroty nie chcą iść w górę. Po odczycie błędów mam "mass air flow or volume air flow" Coś z masami powietrza, przepływka była wymieniana 20 tys km temu, na nową. Czy może to być przez stożek ? mam go już od ponad 1,5 roku i nie było takich objawów głupich, czy po umyciu stożka mogło coś uszkodzić ten pręcik ? Dobrze był wysuszony. Pomóżcie co mam teraz zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 13 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2011 wychodzi na przepływke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majkel. Opublikowano 13 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2011 Odłącz wtyczkę od przepływki i zobacz wtedy jak jedzie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 13 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2011 jak odłączy, to już wogóle nie pojedzie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wega67 Opublikowano 13 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2011 jak odłączy, to już wogóle nie pojedzie, Po dołączeniu wtyczki silnik chodzi, tylko nadal 3 tys i max. Czyli czas szykować kasę na przepływkę ? czy są jakieś preparaty do czyszczenia? bo wywalić 800zł na nową to porażka, co sądzicie o tych za 200zł ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 13 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2011 a jaki masz silnik?? patrzyłeś http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/70131-p11-sr20de-przeplywomierz/ Po dołączeniu wtyczki silnik chodzi, tylko nadal 3 tys i max. o to mi chodziło, że jak odłączysz wtyczkę, to odpalisz silnik ale co z tego, jak jechać będzie można tylko z górki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wega67 Opublikowano 13 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2011 To teraz dlaczego to tak szybko padło ? serwisant skasował mnie na 900zł i rok jazd padło ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 13 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2011 To teraz dlaczego to tak szybko padło ? serwisant skasował mnie na 900zł i rok jazd padło ;/ jedź z reklamacją, jak masz kwity na to, dowiedz się dlaczego, może dostałeś regenerowany, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
csm Opublikowano 13 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2011 Moze sie zniszczyl przez np. dziurawy filtr powietrza? Co do tanszych - nie warto kupowac zamiennikow. Tylko oryginal lub tanszy oryginal i przelozenie termistora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 13 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2011 Co do tanszych - nie warto kupowac zamiennikow. Tylko oryginal lub tanszy oryginal i przelozenie termistora. wszyscy jeżdżą na zamiennikach, oryginał w ASO kosztuje ponad 1900zł, jak kiedyś się dowiadywałem, a przekłada się wkładkę i dodaje termistor, jak jest taka potrzeba (wtyczka 5 przewodowa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
csm Opublikowano 13 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2011 Na pewno 1900? Jestem po wymianie przeplywomierza tego nowszego i nigdzie z taka cena sie nie spotkalem. Pomijajac, w ASO zaopatruja sie ci, którym 1900zl nie robi wielkiego problemu, a ceny tam sa wlasnie pod takich dostosowane. Co do jezdzenia na zamiennikach, jak do tej pory zapoznalem sie z wieloma opiniami, zarowno na tym forum jak i od znajomych, ktore nie przedstawialy zamiennikow w zbyt dobrym swietle. Bledy po przekroczeniu 4k obrotow, nie trzymanie odpowiednich napiec po 2 miesiacach uzytkowania itp itd. Zazwyczaj trzeba i tak bylo ponownie kupic oryginal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 13 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2011 jak kiedyś dowiedziałem się, że przepływka BOSHA do mojego byłego nissmo (SR20DE) kosztuje 820zł, to pomyślałem, że może w ASO będzie podobnie a oryginalnie, i podali mi taką cenę, także wiem co pisze, kupiłem wtedy tego BOSHA i pojeździłem jakieś 1.5 roku (przebieg gdzieś koło 80kkm) i trzeba było znowu zmieniać, czyli chyba nie ma sensu przepłacać no ale każdy robi jak uważa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wega67 Opublikowano 13 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2011 Filtr nie może być dziurawy wezmę podepnę starą przepływkę, zobaczę czy będzie lepiej chodzić... teraz mam założonego boscha i niestety padła, dobra teraz będę się rozglądał za nowym. Myślałem że to rozrząd pada, jednak przez przepływkę mógł przygasać. Ps: czy przy 241 tys km rozrząd kwalifikuje się już do wymiany ? nie ma żadnych objawów itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
csm Opublikowano 13 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2011 Rozrzad sie robi dopiero jak sa objawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wega67 Opublikowano 14 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2011 Dzięki koledzy Przepływka zdechła przed chwilą, po nagrzaniu silnika od razu błąd i gaśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shym_ON Opublikowano 16 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 Witam kolegów Kupiłem przepływkę za 240 PLN z WRC Hiszpania jest to zamiennik boscha 0280218094 oryginalny mogłem mieć na niespełna 600 PLN / legalnie z FV/ ale i tak w moim przypadku każdy grosz się liczy /kryzys jest tak?/ więc. http://www.pompapaliwa.pl/?nissan,186 i nie jest to żadna reklama po prostu jakby ktoś szukał to podaje na tacy jakieś rozwiązanie. Firma wystawia FV i pełna gwarancję więc nie ma problemów z ewentualna reklamacją. Ja zrobiłem na nowej przepływce 3k km i /odpukać w niemalowane/ wszystko śmiga poprawnie. / w tym trasa Ka-ce <--> Gdańsk dzień po dniu pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wega67 Opublikowano 16 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 Dzięki wielkie za ten link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi