perkozek Opublikowano 14 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2011 (edytowane) Mam problemy z odpalaniem przy niższych temperaturach (opisane w innych wątkach). Po wizytach u kilku mechaników i sprawdzaniu parametrów pracy, podzespołów, pozostały wtryski, jako element jeszcze niesprawdzany. Czy ktoś wie czy "serwis" jest w stanie przetestować wtryski i ocenić ich pracę? Nie chciałbym zapłacić "jak za zboże" i dowiedzieć się, że nie są w stanie tego zrobić. Jeśli ktoś zna może jakiś nieautorysowany serwis czy warsztat, który rzetelnie potrafi ocenić wtryskiwacze to też proszę o kontakt. Jeśli potwierdziłaby się opinia, że za to kiepskie odpalanie winę ponoszą wtryskiwacze, to czy ktoś wymieniał je na jakieś "używki" ze znanego źródła? Też proszę o własne opinie na ten temat lub adresy. Edytowane 14 Listopada 2011 przez perkozek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Umberto Opublikowano 15 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 Mi sprawdzało wtryski kilka firm. Jedna niby zregenerowała, chciała 2tys ale że nic to nie dało to kasy nie wzięli(mechanicy wszystko załatwiali). Kolejna firma diesel system z wawy powiedziała, że wszystkie są do wymiany (i skasowała za diagnozę wraz z pompą 600zł!), później wtryski pojechały do firmy drei-pol i po diagnozie, że wszystko OK wzięli 400zł! Pojechałem do warsztatu gdzie koleś naprawia wtryski boscha- podłączył do takiej starej maszyny rodem z laborek na studiach- podłączył napięcie i pompował paliwo. Wtryski przy określonym ciśnieniu dawały "wydmuch" paliwa. Pan powiedział, że auto powinno odpalać na tych wtryskach. Skasował...10zł za 4 sztuki. Winą wszystkiego była pompa, a nie wtryski jak się później okazało Tak więc proszę uważać na różne firmy co to wszystko zregenerują, a czyszczą tylko wtryski i kasują jak za regenerację! Nie raz o tym czytałem w necie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek1958 Opublikowano 15 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 Czesc. Tak jak CI kolega napisal . Trzeba wykrecic wtryskiwacze i dac do sprawdzenia do pompiarza. Podjedz do pompiarza i zapytaj sie ile weznie za sprawdzenie wtryskiwaczy. Dobrze by bylo gdybys znal jakie ma byc to cisnienie . Ja u siebie zaplacilem 20 zl za 4 sztuki. Jesli nie chcesz sam wykrecac to on CI wykreci . Troche drozej zaplacisz ale sie nie porudzisz. Wtryskiwacze jakby laly to kopcilby na czarno. A swiece zarowe naprawde masz dobre?. Najlepiej je wykrecic i dac po prostownik to wtedy zobaczysz czy ladnie sie zarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 15 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 Czesc. Tak jak CI kolega napisal . Trzeba wykrecic wtryskiwacze i dac do sprawdzenia do pompiarza. Podjedz do pompiarza i zapytaj sie ile weznie za sprawdzenie wtryskiwaczy. Dobrze by bylo gdybys znal jakie ma byc to cisnienie . Ja u siebie zaplacilem 20 zl za 4 sztuki. Jesli nie chcesz sam wykrecac to on CI wykreci . Troche drozej zaplacisz ale sie nie porudzisz. Wtryskiwacze jakby laly to kopcilby na czarno. A swiece zarowe naprawde masz dobre?. Najlepiej je wykrecic i dac po prostownik to wtedy zobaczysz czy ladnie sie zarza. Ja miałem taki problem w nowym aucie,ale winna była źle wpięta jakaś wtyczka.Odtąd pali na dotyk przy -20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perkozek Opublikowano 17 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2011 Pojechałem do warsztatu gdzie koleś naprawia wtryski boscha- podłączył do takiej starej maszyny rodem z laborek na studiach- podłączył napięcie i pompował paliwo. Wtryski przy określonym ciśnieniu dawały "wydmuch" paliwa. Pan powiedział, że auto powinno odpalać na tych wtryskach. Skasował...10zł za 4 sztuki. A gdzie ten warsztat? Ja dziś byłem się zapytać ile wezmą tutaj www.dieselsystem.pl i biorą 35zł netto za sztukę, dają papier z wykresem itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Umberto Opublikowano 17 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2011 Okolice Słupska- Pomorskie 35zł za sztukę z wykresem to chyba do przełknięcia? Ale żeby nie narazić się niepotrzebnie na koszty to może podpytaj Rybę co on na to... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lotnik78 Opublikowano 21 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 Okolice Słupska- Pomorskie 35zł za sztukę z wykresem to chyba do przełknięcia? Ale żeby nie narazić się niepotrzebnie na koszty to może podpytaj Rybę co on na to... Pozdrawiam Umberto jak z Twoim Nissanem? Jeżdzi? Czy ty masz Dci? bo piszesz tez o pompie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Umberto Opublikowano 21 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 (edytowane) 1,5 roku było dobrze- bez żadnych problemów palił na mrozie. Ostatnio od wymiany filtra paliwa zaczął gorzej palić. Tracić moc. Mam nr tel od Ryby- będę później dzwonił (dziś mi podesłał), więc może powie mi co i jak. Mam dCi i się zastanawiam, czy nie sprzedać i kupić rok 2006, bo z tego co czytam, to wszyscy mają problem z rocznikiem 2004 silnikiem Made in Japan! A o renówce cisza. Edytowane 21 Marca 2012 przez Umberto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lotnik78 Opublikowano 21 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 U mnie własnie sie spierdzieliły wszystkie wtryski, nie wiem czy to jest możliwe, mechanik tak twierdzi, nie wiem czy mnie nie robi w jajo. Koszt regeneracji z montarzem 4 tys zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Umberto Opublikowano 21 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 Po pierwsze primo to zwykle się firmy cenią 500zł od regenerowanego wtrysku- co i tak jest IMO ceną kosmiczną. Montaż za dwójkę to trochę drogo:) Weź namiary do Ryby i może coś poradzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szczena31 Opublikowano 23 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2012 witam wymieniałem wtrysk w xie cena używki 250 zł/szt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi