Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Ciągła praca nadmuchu na szybę

Gość Matt109
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam pewien problem odkąd kupiłem moją primerę. Dokładnie chodzi o to, iż nawiew na przednią szybę ciągle pracuje, i nie ma możliwości wyłączenia go. Próbowałem już kombinacji z wciśnięciem lewego pokrętła i cyfry 1, ale komputer w ogóle nie reaguje, a dmuchawa nadal działa, proszę o ewentualną pomoc, pozdrawiam :)

Lewe pokrętło nie jest do włączania i wyłączania dmuchawy , użyj prawego pokrętła, naciśnij i wtedy użyj 1-ki

Przepraszam, błąd w piśmie. Użyłem prawego, tak jak trzeba, zresztą jestem pewien, że wciskałem dobrze, bo robiłem to zgodnie z informacjami, które wyskakiwały na wyświetlaczu. Dmuchawa dalej chodzi...

A jak chodzi na auto , zmienia się prędkość obrotowa nadmuchu i czy działają przyciski sterowania z prawej strony pokrętła?

Przyciski sterowania działają, na auto prędkosc obrotowa się nie zmienia, Wygląda to tak, jakby cały czas włączony był nadmuch na przednią szybę.

Spróbuj do zmiany obrotów użyć 2-ki i 5-ki

Sprawdź czy działa mode na 3-ce

Mode działa, zmiany obrotów już próbowałem, na komputerze się zmniejsza, ale dmuchawa dalej pracuje tak jak pracowała. Gdzieś słyszałem, że dzieje się tak po tym, jak odepnie się akumulator, bo przed kupnem był podobno zmieniany.

To nie ma znaczenia czy akumulator był odpinany czy nie . Zboku pedału gazu jest biała kostka tam jest tyrystorowy regulator obrotów , może padł i sprzedający zwarł styki ( ale jak padnie to obrotów nie ma ) Zdejmij schowek (cztery śruby na górze ,dwie na dole ) o oblukaj wtyczki przy wentylatorze , może tam jest założona zworka

Jeżeli tam jest wszystko w porządku to wymień ten moduł i powinno być dobrze, przy okazji wymień sobie filtr kabinowy ,żebyś dwa razy schowka nie rozkręcał

Żądają za ten moduł około 100 zł