kmiart Opublikowano 15 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 Prosze o pomoc chcę podłączyć przednie halogeny do mojej micrusi 2008 rok po lifcie Kupiłem halogeny chcę je zamontować ze strony mechanicznej nie ma problemu ale jak je podłączyć ze strony elektrycznej czy pod ten sam wyłącznik co jest tylne przeciwmgielne ale to mi nie pasuje czy ktoś wie czy jest w moim modelu poprowadzona instalacja do halogenów przednich i jak z ich włączaniem w waszych micrach jest to razem czy trzeba wymieniać patyki pod kierownicą czy osobny wyłącznik kombinować i jak z kontrolką na zegarach może już ktoś to robił proszę o pomoc pozdrawiam kmiart przeszukałem forum ale nic na ten temat nie znalazłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demano Opublikowano 16 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 Witam, Obawiam się że podłączenie pod fabryczną instalacje nie będzie takie proste, musialbyś przelacznik zespolony pod kierownicą wymianieć , wpiąć się w puiszke bezpieczników , od puszki do przekaźnika i akumulatora , a następnie od przekaźnika pewnie do licznika i do halogenów. lepiej dołóż osobny wlacznik , zabezpiecz bezpiecznikiem i pociągnij bezpośrednio prąd z akumulatora. chyba że masz service manuala haynesa , w tych książkach z reguły instalacja elketryczna jest bardzo dobrze rozpisana, i możesz kombinować tak aby zrobić to tak jak w oryginale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 16 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 Nie oplaca sie kombinowac, kupić orginalny zestaw na allegro za 179 zł i po sprawie.U mnie instalka była,kostki też są.Te aukcje to wyprzedaż aso japanmotors z Bielska http://moto.allegro....p?us_id=2992258 http://moto.allegro....1920563666.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość terranosaur Opublikowano 16 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 Nie oplaca sie kombinowac, rację masz lepiej daj to na osobnym włączniku w razie co zobacz tu na najprostszy z możliwych schemat podłączenia http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/40678-halogeny-jak-zamontowac/page__view__findpost__p__816653 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmiart Opublikowano 24 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 wracając do tematu dla zainteresowanych do zamontowania halogenów w zderzaku potrzebne są specjalne adaptery dostępne tylko i wyłącznie(nowe) w serwisach autoryzowanych na dzień dzisiejszy nie znam ceny ale jak tylko będę znał to się podzielę witam ponownie udało mi się zakupić oryginalne adaptery w aso nissan opole i tu was zaskocze koszt dwóch adapterów w nissan opole 35złotych to nie pomyłka z dostawą do nysy jak zrobie fotki tych adapterów to zapodam i jeszcze jedno aby zamontować helogeny w mikrze k12 po lifcie niestety trzeba rzucić zderzak pozdrawiam kmiart dotarły do mnie wreszcie adaptery do montażu halogenów w micrze po lifcie zapodaje fotki dal zainteresowanych mam nadzieje że komuś się przyda pozdrawiam kmiart Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.