Gość mangusta Opublikowano 15 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 Witam Od dłuższego czasu mam problem z prędkościomierzem mianowicie wskazówka lata jak opętana w pełnym zakresie zegara.Nasila się to podczas przyspieszania , jak odpuszczę gaz to się uspokaja dodatkowo towarzyszą temu wahania obrotów biegu jałowego 600-900 obr/min.Nie wiem z której strony zacząć szukać a na samą myśl o elektryce w samochodzie dostaje drgawek.Może ktoś ma pomysł gdzie szukać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweleknowakowski Opublikowano 15 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 na początek wyjmij licznik i przeczyść wszystkie styki i posprawdzaj luty. możesz jeszcze rozpiąć i przeczyścić styki w kostce na kablu podającym sygnał ze skrzyni. a czy te wahania obrotów to są na liczniku czy silnik tak faluje ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mangusta Opublikowano 15 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 silnik faluje najciekawsze dla mnie jest fakt , że wskazówka szaleje na biegu jałowym i w momencie przyspieszenia a jak zdejmę nogę z gazu w czasie jazdy wszystko się normuje. zacznę od skrzyni ale dopiero w sobotę bo w tyg. czasu brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zajdelek Opublikowano 15 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 Kiedys przerabialem taki temat jeden kabel od czujnika w skrzyni sie urwal i raz kontaktowal raz nie i wskazowka skakala. Az calkiem sie urwal i licznik przestal dziala(urwal sie plus po stacyjce). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mangusta Opublikowano 27 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2011 pomogło przeczyszczenie kostki i chodzi ok przy okazji odkryłem że poprzedni właściciel musiał mieć sporo problemów z elektryką w tym aucie tyle pozakładanych bajpasów w życiu nie widziałem jak coś się spitoli to w życiu nie dojdę co do czego No ale dzięki za podpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damiano12 Opublikowano 27 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2012 Witam, jestem tutaj nowy. pisze z zapytaniem czy w p11 97r sygnał przechodzi z abs-u? co może być przyczyną nie działającego prędkościomierza? taki już kupiłem ale nie wiem gdzie szukać problemu. Obroty chodzą tak jak trzeba, błędu w komputerze nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweleknowakowski Opublikowano 27 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2012 nie z abs-u tylko ze skrzyni. Poszukaj kabelków wychodzących do góry z tylnej części skrzyni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damiano12 Opublikowano 28 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 tam jest jakiś czujnik czy coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek90 Opublikowano 28 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 A co niby jak nie czujnik ma tam siedzieć? Łatwo znaleść go jest od góry w skrzyni i przychodzą do niego kable, znajduje się mniej więcej pod vacum pompą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damiano12 Opublikowano 28 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 jak można ten czujnik sprawdzić? bo światło wstecznego też mi nie działa czy to może być spalenie wszystkich trzech czujników? i kolejne pytanie. czemu przy szukaniu czujnika zawsze jest jeden i ten razem z abs-em? nigdzie nie mogę znaleźć tego palucha co jest przy skrzyni np od cofania. a ze skrzyni to chyba tylko obroty zbiera a nie prędkość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweleknowakowski Opublikowano 29 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 obroty zbiera z silnika a prędkość ze skrzyni, licznik i wsteczny mają osobne czyjniki, a czujniki ABS są przy kołach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damiano12 Opublikowano 29 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 jednak jest to ten czujnik tylko nie mogę go znaleźć gdzie go kupić. znacie może jakieś sklepy internetowe albo pod jaką nazwą szukać tego czujnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek90 Opublikowano 29 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 Ja kiedyś kupywałem do sunnego w serwisie nissana, dałem coś około 300zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damiano12 Opublikowano 29 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 ale nie wiesz pod jaką nazwą go szukać albo coś w tym stylu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweleknowakowski Opublikowano 29 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 (edytowane) odrobina chęci i się znajdzie http://moto.allegro....2341134253.html http://moto.allegro....2372828349.html http://moto.allegro.pl/listing.php/search?string=czujnik+pr%C4%99dko%C5%9Bci+primera&category=620 Edytowane 29 Maja 2012 przez nowak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damiano12 Opublikowano 6 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2012 dziękuję bardzo za pomoc jednak musze jeszcze raz wrócić do tego tematu. wymiana czujnika nic nie pomogła. czy do skrzyni musi dojść jakiś prąd? bo zarówno czujnik cofania w skrzyni nie chodzi jak również ten impulsator i jestem bezradny. co w tym momencie zrobić gdzie szukać przyczyny? może mieć jakieś powiązanie czujnik cofania z impulsatorem? że do nich prąd nie dochodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek90 Opublikowano 6 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2012 A nie spalił ci się czasem bezpiecznik room lamp czy jakoś tak? Posprawdzaj bezpieczniki mi się kiedyś spalił i nie działał licznik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damiano12 Opublikowano 6 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2012 ale to i od wstecznego by nie chodził czujnik? coś musi być nie tak ze skrzynią albo z prądem do niej idącym? tylko nie wiem jak to sprawdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawa Opublikowano 25 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2014 odświeżę temat i u mnie tak jak u jednego z kolegów wyżej też miałem słabe przejśćie na kabelku od tego czujnika w skrzyni aż się w końcu urwał i licznik zamarł. umnie to był akurat ten czarny kabelek. od siebie muszę dodać że niedziałający licznik ma negatywny wpływ na pracę silnika. jak nie działa prędkościomierz to w pewnym zakresie obrotów i przy pewnej prędkości występuje szarpanie silnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobytempelton Opublikowano 26 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 To napraw kabelek, ecu silnika widzi że samochód stoi nie jedzie i nie daje odpowiedniej dawki paliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawa Opublikowano 27 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 naprawiłem . na pierwszy rzut oka nie było widać że jest przerwany bo koszulka była cała a w środku nie łączyło. dopiero jak poruszałem to pękło do końca i można było stwierdzić który kabelek jest do naprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi