Gość fifer Opublikowano 15 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 Witam, na poczatku chcialbym sie przywitac bo jestem nowy na forum. Kilka dni temu kupilem navare z silnikiem D22 z uszkodzonymi panewkami na cylindrze nr 2. Zabralem sie z zaprzyjaznionym mechanikiem za rozbieranie dolu , ale doszlismy do duzej miski olejowej i nie mozemy jej sciagnac. Moze ktorys z was zna jakis sposob na sciagniecie tej miski i czy trzeba odjezdzac ze skrzynia biegoow. Dziekuje za podpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Patrol 260 Opublikowano 16 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 Ja bym wywalił ten cały silnik i założył 2,7 TD z Terrano, wcześniej czy później jak już poszły panewki to i wysadzi i korbę bokiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiek22 Opublikowano 19 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2011 Trzeba odkręcić silnik od skrzyni i rozsunąć, wykręcić dwie śruby mocujące miskę do silnika. Jest jeszcze jedna śruba do której dojście jest przez małą miskę Pozdrawiam ps. Masz problem to pisz chętnie pomogę sam to przerabiałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.