Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[T30] Modyfikacja układu paliwowego - zima

Sebastia1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam kolegów

Jako, że zbliża się zima zastanawiam się nad udoskonaleniem układu paliwowego w T30. W naszym modelu nie ma podgrzewacza paliwa i zastanawiam się nad zamontowaniem elektrycznego przepływowego podgrzewacza paliwa Stanadyne z termostatem (czyli działa w określonej temperaturze paliwa) - koszt około 256 PLN z okablowaniem + np. maty grzewcze z lusterek na filtr paliwa. Czy ktoś z Was przerabiał podobny temat, czy jest sens pomagać X-owi w mrozy takimi sposobami, czy olać temat i zostawić jak jest? Z góry piszę, że na webasto mnie nie stać i nie chcę montować grzałki do bloku silnika na 220V. Zastanawiam się nad tym, ponieważ miałem kiedyś problem z zamarzniętym paliwem przy -25 stopniach gdy byłem w górach (mimo, że paliwo z shella - ale jak się przekonałem jest to bez znaczenia w Polsce) i chciałbym tego uniknąć. Może macie jakieś własne dobre patenty?

W T30 nie ma podgrzewacza paliwa?? Wydawało mi się, że jest. Taki na świecach żarowych?

Patent z matami dobry. Myślę o podgrzewaczu defa do bloku silnika, ale właśnie co jak auto stoi długo gdzie nie ma gniazdka?

A są też przewody grzejne pod 12V, może to zamiast przepływowego podgrzewacza?

Ew. podgrzewacz zapożyczyć od innych aut?

W T30 nie ma podgrzewacza paliwa?? Wydawało mi się, że jest. Taki na świecach żarowych?

Patent z matami dobry. Myślę o podgrzewaczu defa do bloku silnika, ale właśnie co jak auto stoi długo gdzie nie ma gniazdka?

A są też przewody grzejne pod 12V, może to zamiast przepływowego podgrzewacza?

Ew. podgrzewacz zapożyczyć od innych aut?

W nowszych T30 i T31 na pewno jest, bo do filtra paliwa podłącza się przewody z obiegu chłodzącego silnika (inna sprawa, że gdy auto jest zimne, to paliwo się zbytnio nie podgrzeje... ;) ).

W nowszych T30 i T31 na pewno jest, bo do filtra paliwa podłącza się przewody z obiegu chłodzącego silnika (inna sprawa, że gdy auto jest zimne, to paliwo się zbytnio nie podgrzeje... ;) ).

Orientujesz się kolego od którego m-ca i roku jest ten podgrzewacz w T30?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...