bogib184 Opublikowano 17 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2011 Cześć Koledzy Mam Nissana Sunny N14 i pytanie jak macie puszczone wszystkie kabelki do wzmacniacza ? Mam radio Kenwood, Wzmacniasz ESX, głośniki przód VDO Dayton, sub Hertz i sieje mi zakłócenia. Zasilanie + i - puszczone z akumulatora lewym progiem, głośnikowe puszczone podsufitką, później słupkami, zwrotnice są w tylnych boczkach. Sygnałówki prawym progiem. Sytuacja taka: jak podłączę sygnałówki które odpowiadają za zestaw przedni jest cicho, jak podłączę sygnałówki odpowiadające za subwoofer zaczyna siać zakłócenia. Zamieniałem sygnałówki miejscami, bo jedne są raczej No Name i tanie, drugie to HW Energetic. Próbowałem sprawdzić masę rca w radiu, ale nie ma żadnej zmiany w zakłóceniach. Spróbuję jeszcze pociągnąć zasilanie radia bezpośrednio z aku, ale szału nie wróżę Wylecą te sygnałówki, zostaną założone potrójnie ekranowane Kicxa, ale chcę poznać wasze rozłożenie instalacji i czy nic wam nie sieje, ewentualnie jak się pozbyliście zakłócenia ( słychać terkotanie zwiększające się oczywiście ze wzrostem obrotów). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ace-mati Opublikowano 17 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2011 masy do wzmacniacza nie bierze się bezpośrednio z akumulatora przez to mogą być zakłócenia i niestabilna praca całego systemu. Masa powinna być podłączona od wzmacniacza jak najkrótszą drogą do nadwozia... Ja mam zasilanie radia podłączone pod stacyjkę i żadnych problemów z zakłóceniami nie mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogib184 Opublikowano 17 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2011 Masę miałem pod karoserię, było to samo, a najlepszym źródłem masy jest akumulator. Radio mam pod stacyjkę, ale tu chodzi o zasilanie radia bezpośrednio z aku, w celu stworzenia wspólnego miejsca masy dla wzmacniacza i radia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ace-mati Opublikowano 17 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2011 przed podpięciem wzmaka i suba wszystko było ok?? Spróbuj sygnałówki puścić inną drogą lub chociaż na próbę podłączyć drugie, mogą one łapać zakłócenia. Jak to się mówi, że Twój sprzęt zagra tak dobrze, jak jego najsłabsze ogniwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domino987 Opublikowano 17 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2011 Napisz jeszcze gdzie masz kabelek remote? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogib184 Opublikowano 17 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2011 Remote leci razem z zasilającymi kablami. Wzmacniacz to 4 kanałówka - przód jest do niego podpięty i jest miód, bo to świetny piec i bardzo przyzwoite głośniki (VDO Dayton 100 RMS na stronę). Doszedł mostek na suba i drugie sygnałówki i się poje... i sieje mi zakłócenia. Radio podłączę pod aku, ale to raczej nie to, masa w radiu raczej też odpada, bo drugie radio i to samo. Możliwe, że to ta gorsza sygnałówka do subwoofera tak syfi ??? Tylko jak ją podepnę do przednich głośników, to cisza, a jak na suba włożyłem HW Energetic, to znów świsty :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.