Gość Radzias Opublikowano 18 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2011 Witam, Mam Almerkę 2000r N16 1.8 126 tys. przebiegu Ostatnio zmuszony byłem wymienić wydech po 11 latach eksploatacji. Wymieniłem ostatni odcinek (zamiennik) oraz środkowy (oryginał, bo nie ma zamiennika do tego modelu silnika). Po tej wymianie samochód chodzi o wiele głośniej, z zewnątrz ludzie mówią jakbym miał zamontowany sportowy wydech. Rok temu wymieniałem w 1 odcinku plecionkę (wspawana). Macie pomysł co może być nie tak ? Może miał ktoś z Was podobny problem ? Samochód nie wyświetla żadnych błędów, zachowuje się normalnie - aczkolwiek jestem zaniepokojony żeby coś się nie "sypnęło" Z góry dziękuję za wszelką pomoc ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 4 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2011 Witam.Za zwyczaj na zamiennikach chodzi nieco głośniej,ponieważ,ze względu na obniżone koszty są użyte gorsze materiały i mniej przegród w tłumikach.Nie ma co się tym martwić,ważne,że chodzi jak trzeba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.