Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[n16] 2.2 dCi jaki olej do skrzyni 6-biegowej??

grzechalm

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

tak jak w temacie, nie wiem czy kiedykolwiek byl zmieniany olej w skrzyni, chcialbym go wymienic, czym zalac?? sprzeglo pracuje dosc ciezko, czasem jezdzac po miescie mam problemy z wybieraniem biegow,potrafi zgrzytnac skrzynia;/ licze sie z wymiana sprzegla, bo mysle ze to wysprzeglik, przebieg teoretycznie 158tkm

powiem Ci ze czasem na 2-ce,czasem 3-ce, czasem5-ce a czasem ciezko wlaczyc jedynke;/ gdy wolno zmieniam przelozenia to jest ok

Mam to samo i wymiana oleju tego nie poprawila. Sprzeglo trzeba zmienic niestety. -_-:(

Oleju wchodzi 3l i trzeba kupic pelny syntetyk 75W-90 GL-4 lub GL-4/GL-5. Samo GL-5 odpada. Jak nie wiesz, czy byl zmieniany to go zmien - wymienia sie co 60k.

Mozna wlac np. Mobil Mobilube1 SHC 75W-90 GL-4/GL-5, tani a odpowiedni. ;)

• 1 miesiąc temu...

wymienilem olej w skrzyni, troszke sie poprawilo, teraz mechanik podciagnal mi sprzeglo i sama praca pedala sie porpawoilo, chodzi lzej, lepiej biego wybiera ale powiedzial ze to juz koniec docisku ogolnie, wiec na wiosne lub latem wymienie sprzeglo pewnie;/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...