Gość Lepasgx Opublikowano 21 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 Witam ostatnio w mojej almerze próbowałem wykręcić antene i nie da rady bo kreci sie bat wraz z tym gwintem w tej podstawce i radio mi słabo odbiera.Może wiecie jak tam jest zamocowany kabel do tej anteny przylutowany czy cos bo jak docisne ta podstawke do dachu i troche poruszam to radio odbiera normalnie.Antene mam styłu auta w dachu a nie w słupku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 21 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 Jeśli z tyłu /na środku/ w pdsufitówce masz oświetlenie to zdemontuj lampke a zobaczysz mocowanie anteny. Ale pewnie będziesz musiał kupić całą nową główkę w raz z batem. Przewód antenowy powinien być przykręcany do śruby w główce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lepasgx Opublikowano 21 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 Aha ok wielkie dzięki. A wiesz moze ile takie cos kosztuje bo na alegro nie moge tego znalesc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 21 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 Ja swego czasu szukałem do swojego Tino i też nie znalazłem. Wiem tylko, że kupiłem nową całą główkę z batem i zapłaciłem na giełdzie nie całe 20zł, nie wiem od jakiego to było samochodu. Najważniejsze to musisz najpierw dostać się do tej główki od strony podsufitówki. Główka ma pod spodem plastikowy kołek który wchodzi w karoserie i blokuje główkę aby ona w raz z anteną nie przekręcała się. Potrzebny jest roztaw śruby od wystającego kołka. Najlepiej puki jeszcze nie pada to odkręć główkę /dziure zaklej taśmą/ i poszukaj w jakiś innych sklepach samochodowych lub z częściami radiowymi. Dodaję, że tak jest u mnie w Tino. PS.... Małe sprostowanie....kupiłem kompletną całą antenę w raz z przewodem. U mnie przewód jest dokręcany do tej śruby /ale nowego przewodu nie zakładałem - za krótki i kto by to ciągnął przez cały samochód/ więc przypuszczam, że Ty też masz przewód dokręcany i dlatego musisz szukać takiej anteny z dokręcanym przewodem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.