Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[K12] świece zapłonowe

zipero02

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam maly problem, mam przejechane w silniku 1.2 65 KM z 2006 roku 133000. Mam wrażenie że zaczął troche więcej palić i chce wymienić świece bo w dokumantach samochodu nie widze ze byly wymieniane, wiec chyba czas najwyzszy (instrukcja mówi o 60 tyś)

Dostałem świece Boscha platyna iryd z przerwa 0.7 dedykowane do gazu (jezdze tylko na benzynie) zgodnie z katalogiem Boscha do tego modelu nr. 0 242 236 577 z komentarzem produkt tylko do eksploatacji gazowej. Ja najchetniej zamontowałbym Denso IKH16 z przerwa 1.1 zgodna z instrukcją, ale za te trzeba zapłacić przynajmnie 40 pln za sztuke. Czy ktoś z was jeździł na takich świecach i czy róznica w przerwie bedzie miała znaczenie.

pozdrawiam

M

Tu są 4 cewli natomiast kiedyś jak były samochody z jedną cewka i kable to zbyt mała przerwa na świecach doprowadzała do uszkodzenia cewki natomiast tu nie wiem jak się zachowają cewki, myśle że chyba jednak warto zainwestować w odpowiednie świece.

Tym bardziej że odpowiednie CHAMPIONY kosztują ok.20zl sztuka,a u mnie hulają już 6 lat.NGK są ok.3x droższe

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...