Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16] kontrolka podczas dużych przeciążeń

DarekN16
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam almerę N16 2002. Problem jest taki, że podczas jazdy po łuku z dużym przeciążeniem świeci się/mruga kontrolna hamulca ręcznego z wykrzyknikiem. Tak powinno być, czy to znaczy, że mam coś uszkodzone w swoim samochodzie?

Sprawdz jeszcze linke od recznego czy nie jest za luzna i czy dzwignia nie lata. Pewnie brak plynu to najprawdopodobniejsza przyczyna..

• 2 miesiące temu...

Kiwens - ja bym Ci zaproponował ciekawa lekturkę. Szkoda że zimno, ale na wiosnę powinienes to uczynić.

myślę, że i innym informacja się przyda. :book:

Podoba się??? Przyda się??? To poproszę np. o ........uśmiech za mozolną pracę i ciekawą lekturę.

Pozdrowionka.

mirekg9 na przyszłość jak będziesz tworzył poradniki, to nie rozdzielaj aut na "europejskie i japońskie" bo to naprawdę bije po oczach i wywołuje uśmiech na twarzy ;) Silniki aut europejskich nie różnią się konstrukcyjnie od japońskich, aby trzeba było je inaczej traktować :)

A jak nazwać N16 przed FL? Japończyk? Czy może Angol na japońskiej licencji?

Wracając do tematu. W ostatni piątek zauważyłem na zakrętach że wykrzyknik się pojawia chwilowo. W poniedziałek jak odpaliłem i zwolniłem ręczny wykrzyknik nie zgasł. Dolałem 2 nakrętki płynu i zgasł. I już się nie świeci. Z tym płynem to jak z siurkiem że od mrozu się kurczy czy jak :lol: ???

Qadrat - Tutaj przyznam Ci rację.

Lecz ja osobiście nie tworzę tych poradników. Więc treści nie zmieniam, gdyż nie jestem ich twórcą. /już gdzieś o tym pisałem/

Ja wyszukuję w różnych źródłach, zbieram, kompletuję, dodaję, a następnie przerabiam i daję tutaj na Forum, dla naszych wspólnych potrzeb. Nie wszyscy mają czas, aby po nocach siedziec i szukać czegoś z mozołem /aczkolwiek są na Forum tacy /leniwce/, co by im się to przydało, a nie tylko na gotowe - a mają np.5 postów/.

Edytowane przez mirekg9

Nie no wszystko by gralo,gdyby nie fakt ze plyn byl wymieniany jakies 8 msc temu i to na dosc renomowany"trw". Zrobie tak jak koledzy proponuja sprawdze jakosc plynu. :)

Qadrat - Tutaj przyznam Ci rację.

Lecz ja osobiście nie tworzę tych poradników. Więc treści nie zmieniam, gdyż nie jestem ich twórcą. /już gdzieś o tym pisałem/

Ja wyszukuję w różnych źródłach, zbieram, kompletuję, dodaję, a następnie przerabiam i daję tutaj na Forum, dla naszych wspólnych potrzeb. Nie wszyscy mają czas, aby po nocach siedziec i szukać czegoś z mozołem /aczkolwiek są na Forum tacy /leniwce/, co by im się to przydało, a nie tylko na gotowe - a mają np.5 postów/.

Mowiac o tych leniwcach zapomniales chyba jak takie forum dziala,tutaj sie pomaga,udziela informacji,szuka porad itp. :)

Kolego Kiwens, nie zapomniałem!!!!! Każde fora działają na podobnych zasadach i wiem do czego służą, więc pouczanie mnie jest zbędne.

Ponieważ jesteś tu nowy na tym forum, to nie życzę Ci szukania i przeglądania przez pół dnia tematu i tzw. esencji problemu, który Cię interesuje. Wiąże się to z tym że "nowi" i użyję ponownie słowa "leniwce" nie zapoznają się z zasadami, nie wiedzą, że jest coś takiego jak wyszukiwarka. Dublują tematy i w ten sposób stwarzają chaos i bałagan na forum.

Mało, że użyłem słowo "leniwce", bo śmiało mogę dodać że "ślepce". Przykład? - osoba "nowa" zakłada nowy temat, gdzie na głównej stronie w zielonej ramce z napisem >przyklejony<, jest główny temat istniejący już od dwóch lat. Więc jak to nazwać jak nie "leniwce"?

Zakończę to małe sprostowanko Twoimi ostatnimi dwoma słowami........"szuka porad"

Oj dobra, Panowie nie ściągajcie sobie majtek :). Na tym forum jest mnóstwo użytecznych informacji zarówno w postaci tematów jak i całkiem fajnie i co ważne bezinteresownie tworzonych poradników. Trzeba to docenić a jak nie pasuje to samemu zrobić lepiej i się pochwalić. Pamiętać też należy że nie ma nic negatywnego w stwierdzeniu "leniwiec". Kto się ceni ten się leni ;).

I tradycyjnie żeby nie było nie na temat. Przez 3 lata jak mam N16 nie mieniałem płynu hamulcowego. Jak przyjdzie wczesna wiosna to przy okazji wymiany kół i płyn wymienię, ale będę się stosował stricto do Service Manuala, bardzo ładnie jest to tam opisane.

To zerknę też w swoim manualu jeśli jest w Twoim, to i w moim powinno byc. Co prawda, ja swój częściowo mam przetłumaczony.

W części BR strona 7

Kolego Kiwens, nie zapomniałem!!!!! Każde fora działają na podobnych zasadach i wiem do czego służą, więc pouczanie mnie jest zbędne.

Ponieważ jesteś tu nowy na tym forum, to nie życzę Ci szukania i przeglądania przez pół dnia tematu i tzw. esencji problemu, który Cię interesuje. Wiąże się to z tym że "nowi" i użyję ponownie słowa "leniwce" nie zapoznają się z zasadami, nie wiedzą, że jest coś takiego jak wyszukiwarka. Dublują tematy i w ten sposób stwarzają chaos i bałagan na forum.

Mało, że użyłem słowo "leniwce", bo śmiało mogę dodać że "ślepce". Przykład? - osoba "nowa" zakłada nowy temat, gdzie na głównej stronie w zielonej ramce z napisem >przyklejony<, jest główny temat istniejący już od dwóch lat. Więc jak to nazwać jak nie "leniwce"?

Zakończę to małe sprostowanko Twoimi ostatnimi dwoma słowami........"szuka porad"

Zwracam honor koledze,mysle ze z czasem sie ogarne,kazdy kiedys zaczynał.Pozdrawiam :)

Troszkę nie na temat.

Kolego Kiwens, mieszkasz może w Mińsku Maz? Niedługo się przeprowadzam i jeżeli można to chciałbym Cię podpytać w prywatnej wiadomości o kilka rzeczy?