preston81 Opublikowano 3 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 (edytowane) a gdzie sa te sruby do regulacji w ktorym miejscu? ja ogolnie ustawiam tymi przyciskami w kabinie ale ogolnie swiatla slabe sa musze wsadzic jakies lepsze zarowki takie zeby normalnie komary klękały jak będe sypac na drodze w nocy Edytowane 3 Grudnia 2011 przez preston81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 3 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 a gdzie sa te sruby do regulacji w ktorym miejscu? ja ogolnie ustawiam tymi przyciskami w kabinie ale ogolnie swiatla slabe sa musze wsadzic jakies lepsze zarowki takie zeby normalnie komary klękały jak będe sypac na drodze w nocy xenon ci pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 3 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 Ta fotka na pewno Ci pomoże. Zaznaczyłem dwie śruby do regulacji...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 4 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2011 dziekuje juz wiem o co chodzi ale jaki sens robic to manualnie jak mozna zmieniac elektrycznie polozenie cos lepiej da rade to ustawic? @oskar specjalnie nie kupowalem auta z xenonami szukalem wp12 z zwyklymi lampami nie potrzebuje klopotow sporo sie nasluchalem , pozatym zarniki mozna wsaadzic do zwyklych lamp tez juz sa specjalne przejsciowki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 5 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2011 @oskar specjalnie nie kupowalem auta z xenonami szukalem wp12 z zwyklymi lampami nie potrzebuje klopotow sporo sie nasluchalem , pozatym zarniki mozna wsaadzic do zwyklych lamp tez juz sa specjalne przejsciowki Jakie kłopoty? Coś ty czytał Jedyne kłopoty to takie, ze oryginalne żarniki wypaliły mi się po 4 latach i musiałem kupić nowe, i innych nie miałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 5 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2011 Kolego preston, każde lampy miały i mają regulację manualną. Dodatkowa regulacja elektryczna weszła po latach. Na regulatorze elektrycznym masz pozycję " 0 " - jest to fabryczne i prawidłowe ustawienie świateł. W tej pozycji sprawdzają Ci światła na przeglądzie i nakazują ustawić przełącznik w takim położeniu --- nie robiłeś jeszcze tego???? Każda inna pozycja, tj. 1; 2; 3; służy do obniżania smugi światła i jest uzależniona od ciężaru w samochodzie. Gdy jesteś np. zapakowany po dach i w raz z rodziną lub znajomymi jedziesz na wakacje, to wtedy obniżasz światła aby nie oślepiać innych użytkowników drogi, albo nie "świecił w niebo"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Po drugie, czy uda Ci się elektrycznie wyregulować światła w poziomie, czyli na pobocze i do środka osi jezdni?????? Bardzo w to wątpię!!!!! Przedtem dałem Ci fotkę lampy, aby Ci pomóc, teraz w miarę prosto i jasno opisałem. Jaśniej i bardziej zrozumiale już nie potrafię. Pomogłem??? - jeśli nie, to bardzo mi przykro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1czmarek Opublikowano 19 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2014 odświeżę temat, ponieważ ściemnia się wcześniej niż latem, przeszkadza mi że moja lewa lampa przednia świeci za blisko, na przeglądzie diagnosta próbował grzebać ale regulacja działa tylko w lampie prawej (pasażer) a w lewej (kierowca) niestety można sobie kręcić i kręcić i nic!!! da sie coś z tym zrobić czy czeka mnie wymiana reflektora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 20 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 Wypadła kulka w regulacji na silniczku z gniazda w odbłyśniku. Wyjmij silniczek, imbusem maksymalnie wykręć trzpień od regulacji, zaczep go w gniazdo w odbłyśniku, później zrób regulację. Po wypadnięciu z gniazda tej kulki, odbłyśnik opada właśnie na max na dół i lampa świeci zaraz przed zderzak. Powinno pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj1234 Opublikowano 13 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 Witam posiadam nissana jak w temacie wymieniłem świece żarowe i nadal w małe mrozy nie odpala ,odpali dopiero jak prysnę placka do filtra powietrza pochodzi chwilę ,gaszę i odpala bez problemu ( czy może to być sterownik świec żarowych i gdzie on jest przy silniku) , czy może coś innego jakieś rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 13 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 5 lat od założenia konta minęło... 71 postów napisane .... i brak poprawności w zakładaniu tematu - bowiem stoi wołem napisane w każdym subforum modelowym : "Zakładając nowy temat przed jego treścią otaguj model np. [P10], [W10], [P11], [WP11], [P11.144], [WP11.144]. Następnie nadaj mu taki tytuł (używaj także opisu), żeby nikt nie miał wątpliwości o czym piszesz. Postaraj się zamieścić w nim jak najwięcej słów kluczowych opisujących Twój problem. Tematy nie spełniające tych zasad bedą usuwane." Więc proszę poprawić tytuł tematu! Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj1234 Opublikowano 13 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 (edytowane) Witam , ale nie wiem jak to zrobić możesz mi to poprawić. Sorry Dodam tylko ,że to combi i diesel. Edytowane 13 Grudnia 2016 przez Thunder Połaczone tematy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skit Opublikowano 14 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 a kiedy ostatnio wymieniałeś filtr paliwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj1234 Opublikowano 15 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 filtr 1 rok temu. Witam nic nie poradzicie na mój problem,dodam że jak temperatura jest powyżej zera auto odpala ,jak spadnie kilka stopni poniżej zera zaczynają się problemy kręci a nie odpali dopiero po potraktowaniu go plackiem odpali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skit Opublikowano 15 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 a same świece ktoś sprawdzał?, sterownik raczej się nie psuje, z resztą łatwo go sprawdzić wystarczy podłączyć jakąś kontrolkę do jednej świecy i zobaczyć czy dochodzi napięcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj1234 Opublikowano 15 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 świece są nowe mają dwa dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skit Opublikowano 15 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 faktycznie nie doczytałem, to sprawdź kontrolką lub zwykłą żarówką czy dochodzi napięcie do świec, jeżeli tak i np. po podgrzaniu świec 2-3 razy nie pomaga w odpaleniu, to musisz podłączyć pod kompa i sprawdzić jakie jest ciśnienie na listwie podczas rozruchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj1234 Opublikowano 15 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 do świec dochodzi prąd sprawdzane było wkładany był czujnik do czapek od świec żarowych,będziemy sprawdzać wtryski metodą przelewową. Mogą to być jakieś czujniki po placku odpala przy -10 ,bez placka są problemy przy -3 przy plusowych nie ma problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skit Opublikowano 15 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 też może być wina czujników ale na kompie powinno wtedy wyjść których parametrów nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj1234 Opublikowano 15 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 (edytowane) bez kompa ani rusz,a co z wtryskami. Edytowane 15 Grudnia 2016 przez woj1234 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skit Opublikowano 15 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 też mogą być winne, ale robiąc próbę przelewową, jednoznacznie nie określisz czy to one są bezpośrednią przyczyną problemów z uruchamianiem. Moje wg kompa podczas jazdy leją w przedziale od 1 do 5 (nie pamiętam tylko jednostki miary), na wolnych obrotach do 2, a pali bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj1234 Opublikowano 16 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 na co byś postawił , od czego zacząć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skit Opublikowano 16 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 na pewno podłączył bym go pod komputer i zaczął przeglądać parametry, czy z czujników docierają w miarę realne dane, zwłaszcza z czujników temperatur. Spróbuj też odpiąć kostkę przepływomierza i zobacz czy się nie poprawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj1234 Opublikowano 16 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 Witam sprawdziliśmy wtryski metodą przelewową i okazało się , że w trzech słoiczkach jest prawie taka sama ilość on,a w jednym po kilku minutach trzeba było wyciągać strzykawką on,przy próbie demontażu wtrysku nie można go ruszyć ,chyba jest zapieczony. Jak można go wyciągnąć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skit Opublikowano 16 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 może na rozgrzanym silniku da radę go ruszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj1234 Opublikowano 17 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 Wtrysk wyszedł na ciepłym silniku,ale podczas wyciągania silnik był odpalony i w tym czasie ruszaliśmy wtrysk i gaz aż pojawiły się bąbelki z pod wtrysku i ruszanie wtryskiem ,aż w końcu poszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi