Oskar Opublikowano 24 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 Witam, Mam pytanie, czy ktoś już z Was wymieniał poduszki silnika lub sam wkład poduszki? Chodzi mi dokładnie o poduszkę tylną, szukałem na necie i po sklepach i jest tylko w oryginale koszt najtaniej za 330 (w ASO ok. 450) są tez zamienniki innych firm ale nie dostępne w tej chwili w Polsce. Można też wymienić sam wkład firmy Tedgum koszt ok. 90 PLN, na forum opisywał to kolega, który wymieniał w Almerze (brak kontaktu z nim) chciałbym dowiedzieć jak spisuje się ten wkład i czy warto w to bawić się czy dać sobie spokój i kupić oryginał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziki-toy Opublikowano 24 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 Witam, Mam pytanie, czy ktoś już z Was wymieniał poduszki silnika lub sam wkład poduszki? Chodzi mi dokładnie o poduszkę tylną, szukałem na necie i po sklepach i jest tylko w oryginale koszt najtaniej za 330 (w ASO ok. 450) są tez zamienniki innych firm ale nie dostępne w tej chwili w Polsce. Można też wymienić sam wkład firmy Tedgum koszt ok. 90 PLN, na forum opisywał to kolega, który wymieniał w Almerze (brak kontaktu z nim) chciałbym dowiedzieć jak spisuje się ten wkład i czy warto w to bawić się czy dać sobie spokój i kupić oryginał? Wymieniłem jakiś czas temu tylną poduche. Niestety przez kilka miesięcy bezskutecznie szukałem zamiennika oraz używanego oryginału na alleg... i nic dobrego nie znalazłem. Oczywiście były dwie lecz po wnikliwych pytaniach okazało się że pekniete. Skończyło się na wymianie w A S O. Wymiana na miejscu ok. 40 min i z kiesy wybylo 600 stuwek. Ale teraz chodzi jak gitara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość R2-r Opublikowano 24 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 Drogo coś. To mozliwe żeby mnie w 1,9 dci kosztowało to około 150 zł z wymianą? Warsztat nie był ASO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 24 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 P12 z silnikiem 1.9 diesel masz inne poduszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj1234 Opublikowano 24 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 Witam, Mam pytanie, czy ktoś już z Was wymieniał poduszki silnika lub sam wkład poduszki? Chodzi mi dokładnie o poduszkę tylną, szukałem na necie i po sklepach i jest tylko w oryginale koszt najtaniej za 330 (w ASO ok. 450) są tez zamienniki innych firm ale nie dostępne w tej chwili w Polsce. Można też wymienić sam wkład firmy Tedgum koszt ok. 90 PLN, na forum opisywał to kolega, który wymieniał w Almerze (brak kontaktu z nim) chciałbym dowiedzieć jak spisuje się ten wkład i czy warto w to bawić się czy dać sobie spokój i kupić oryginał? Witaj , wymieniałem wszystkie poduszki, kompletne wahacze lewy,prawy z łącznikami stabilizatorów nissan primera 1.9dci z 2003 koszt z wymianą 800 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krajesiak Opublikowano 24 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 A czemu sie Oskar o poduszki pytasz? Jakies objawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 24 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 Witaj , wymieniałem wszystkie poduszki, kompletne wahacze lewy,prawy z łącznikami stabilizatorów nissan primera 1.9dci z 2003 koszt z wymianą 800 zł. jak możesz to podaj namiary na serwis A czemu sie Oskar o poduszki pytasz? Jakies objawy? Jak odpalam auto to rzuca mi gałką zmiany biegów oraz jak dodam gwałtowniej gazu to czuję jak chodzi cały zespół napędowy i oczywiście gałka zmiany biegów ciężej biegi wchodzą Przy okazji zmiany łańcucha rozrządu poprosiłem, żeby mi to zdiagnozowali - diagnoza poduszka tylna Pytałem sie ich o wkłady Tedgum, powiedzieli mi że są twardsze od oryginałów i po wymianie samych wkładów drgania silnika mogą przenosic się na karoserie, ponieważ poduszka oryginalna jest gumowo - olejowa a Tedgum robi ją tylko z gumy, oryginał najtaniej za 330 + 50-70 robocizna i chyba się na to zdecyduje znalazlem jeszcze 2 zamienniki japonskie ale jak wspomniałem nie są dostępne w Polsce (Hutchinson i Yamato) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krajesiak Opublikowano 24 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 A ile kosztuje sama część w ASO, nie mogą czegoś ściągnąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj1234 Opublikowano 24 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 jak możesz to podaj namiary na serwis Jak odpalam auto to rzuca mi gałką zmiany biegów oraz jak dodam gwałtowniej gazu to czuję jak chodzi cały zespół napędowy i oczywiście gałka zmiany biegów ciężej biegi wchodzą Przy okazji zmiany łańcucha rozrządu poprosiłem, żeby mi to zdiagnozowali - diagnoza poduszka tylna Pytałem sie ich o wkłady Tedgum, powiedzieli mi że są twardsze od oryginałów i po wymianie samych wkładów drgania silnika mogą przenosic się na karoserie, ponieważ poduszka oryginalna jest gumowo - olejowa a Tedgum robi ją tylko z gumy, oryginał najtaniej za 330 + 50-70 robocizna i chyba się na to zdecyduje znalazlem jeszcze 2 zamienniki japonskie ale jak wspomniałem nie są dostępne w Polsce (Hutchinson i Yamato) robiłem u swojego mechanika okolice Lublina ,mechanik ściągał mi części nie wiem skąd nie obchodziło mnie to grunt , że tanio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 24 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 (edytowane) A ile kosztuje sama cz??? w ASO, nie mog? czego? ?ci?gn??? nie tylko oryginal Cena oryginalu od 330 do 550 robi?em u swojego mechanika okolice Lublina ,mechanik ?ci?ga? mi cz??ci nie wiem sk?d nie obchodzi?o mnie to grunt , ?e tanio. 800 hm tanio jak barszcz, dobre wahacze min 250 sztuka, łączniki stabilizatora ok. 40-50, poduszki silnika same wkłady tedguma ok. 90-100 sztuka a sa 4 poduszki. Poduszka przednia do p12 silnik 1.8 to ok. 220 zamiennik japoński, poduszka tylna min. 330 oryginał Edytowane 25 Listopada 2011 przez Oskar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 25 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 a popytaj w sklepach japomoto oni tez sciagaja towar jak trzeba i uzywki tez maja chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 25 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 Pytałem się ich ale maja tylko oryginał, zamówiłem już w innym sklepie oryginalną poduszkę koszt 330 + 20 kurier za pobraniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziki-toy Opublikowano 29 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Napisz po wymianie jak się sprawuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 1 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 umówiłem się na wymianę jutro to dam znać jak śmiga Napisz po wymianie jak się sprawuje. Już po wymianie 340 poduszka oryginał Nissana + 50 za wymianę i wszystko jest jak za dawnych dobrych lat ale pojawiły się nowe inne motywy ............ jak wrzucam na luz i hamuje obroty spadaja mi prawie do ok 500, po chwili wzrastają do ok. 700 - 800 czasami jak zahamuje auto potrafi zgasnąć inne spostrzeżenie to takie ze po wrzuceniu na luz przy większej prędkości i hamując widzę ze obroty utrzymują się ok 1500 i po chili spadają do 700-800 czyli wszystkie znaki wskazują że przede mną jest czyszczenie przepustnicy i za jednym razem przepływomierza ................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziki-toy Opublikowano 2 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2011 umówiłem się na wymianę jutro to dam znać jak śmiga Już po wymianie 340 poduszka oryginał Nissana + 50 za wymianę i wszystko jest jak za dawnych dobrych lat ale pojawiły się nowe inne motywy ............ jak wrzucam na luz i hamuje obroty spadaja mi prawie do ok 500, po chwili wzrastają do ok. 700 - 800 czasami jak zahamuje auto potrafi zgasnąć inne spostrzeżenie to takie ze po wrzuceniu na luz przy większej prędkości i hamując widzę ze obroty utrzymują się ok 1500 i po chili spadają do 700-800 czyli wszystkie znaki wskazują że przede mną jest czyszczenie przepustnicy i za jednym razem przepływomierza ................... Stawiam że po czyszczeniu przepustnicy jak ręką odjoł. Ja miałem tak, że jak odpalałem to musiałem przygazować, by nie zgasł. Po czyszczeniu przepustnicy benzyną ekstrakcyjną hula od 2 lat jak strzała bez ustawiania obrotów (zostały na ok 800, a przepustnica była tak zawalone ża się nie domykała). Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 2 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2011 na dodatek wywaliło mi znowu błąd 335 czujnik walu korbowego, wsadziłem inny (testowy ) jak wyeliminuję już czujnik to zabiorę się za przepustnice i przepływomierz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krajesiak Opublikowano 29 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 Odgrzewam kotleta. Ostatnio cos z przodu zaczelo pukać mi na nierównościach. Na przeglądzie wymieniono sworznie wahaczy, gumy stabilizatora z tyłu, końcówkę drążka kierownicznego. Jednak dalej coś puka. Pojechałem na inną stację diagnostyczną - diagnosta stwierdził, że to tylna poduszka silnika. NIe chcą pchać się w koszty zastanawiam się czy to na pewno ona jest sprawcą stuków bo patrząć na Wasze objawy są z goła inne. Macie jakąś poradę? Byłem na kolejnej SKP. Okazało się, że winowajcą nie są jednak poduszki silnika lecz niedokręcony łącznik stabilizatora, który był wymieniany przy przeglądzie. Uważajcie na fachowców.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi