Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[K12] 1.4 16v wciskam 2 razy pedał hamulca i gaśnie??

grybak4

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, od roku jestem użytkownikiem NISSANA MICRA K12 2003r 1.4 16V BENZYNA bez gazu. Od jakiegoś czasu mam problem gdyż po ostatniej naprawie (wymiana sonda lambda, świece, filtry, czyszczenie przepustnicy) samochód pojeździł jeden dzień i teraz jest nowy problem, gdyż w każdym wypadku czy przy dojeżdzaniu do świateł czy na postoju, po wciśnięciu dwa, trzy razy pedału hamulca silnik automatycznie gaśnie :( nikt z mądrych mechaników nie potrafi mi pomóc i naprawić, ani nawet zdjagnozować usterki. W samochód wsadziłem kupe pieniędzy bo jak wiemy teraz samochodów sie nie naprawia tylko "wymienia części po kolei" SERDECZNIE PROSZĘ O POMOC JEŻELI KTOŚ MA JAKĄŚ WIEDZĘ NA TEN TEMAT!!! Z góry dziękuje.

Gość damiano1718

u mnie w primerze jak bardzo szybko wciskasz pedała hamulca tak z 8 razy ale tak naprawde szybko na postoju:) to obroty mi spadaja! wydaje mi sie ze to moze byc cos z podcisnieniem hamulca, hmm mmoze sprawdź przewody koło serwa czy nie dziurawe i wógóle, a hamulec jak twardy? czy miekki?

hamulec twardy, a jeżeli podczas hamowania wciśniesz go tylko raz to hamuje bez zarzutów. Co to znaczy "zmierz przepływkę", przepływomierz był czyszczony w ostatnim czasie.

przepraszam przepustnica była czyszczona...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...