Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

X-trial 2.0 benzyna problem z elektromagnesem w tylnym moście

Gość papi109

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam problem z elektromagnesem który znajduje się w tylnym moście samochód 2005r. Stał on u elektronika który sprawdził cały układ jest odpowiedzialny za załączenie tylnego mostu i stwierdzono że nie dziła elektromagnes(ten błąd pokazuje również komputer) chodzi dokładnie o cewke elektromagnesu. Czy jest możliwość zakupienia samej cewki?? tak jak w przypadku innych marek np.Jeppa.Lub czy jest mośliwość naprawy tej cewki??

Za każda wiadomośc na ten temat dziekuje już teraz.

Pozdrawiam

Proszę o odpowiedź

"kazdy szanujacy sie elektryk samochodowy jest w stanie naprawic taka cewke" no chyba dołożyłeś do pieca. Uśmiałem się. Masz dziwne wyobrażenie o możliwościach elektryków. Tu prawdopodobnie pomoże tylko wymiana odpowiedniego elementu. No chyba, że papi109 trafi na "makgajwera:.

Odpowiedniego elementu tzn dokładnie o co chodzi? Bo właśnie dzwonie w rózne miejsca i jeżęli chodzi o ta cewke to jest ona nie możliwa do kupienia jedynie cały most... czy może wy wiecie skąd moge ja dostać?? Bo jestem w stanie wyjąć ten mośt tylko boje, bo dokońca nie wiem jak ten elektromagnes wygląda i jak komuś go zawioze i to zobaczy i czasem mi powie że to nie do zrobienia wolał bym tego uniknąć a wy co radzicie?? Dziekuje za odpowiedzi

Dzwoń po ludziach. Może jakis mechanik specjalizujący się w nissanach albo szroty mają uszkodzone mosty o Xsa. Oni już ich nie potrzebują. Może którys z gosci umożliwi ci wymontowanie tylko tej częsci. No to elektryk ci sprawdził bez wymontowywania? To skąd pewnosć, że to ten elektromagnes jest uszkodzony?

Ponieważ ta cewka jest podobna od tej od klimatyzacji wychodzą z niej dwa kable a reszta jest zalana i nie ma innej możliwości cewka jest spalona. I mam pytanie czy to czesta usterka czy moje auto to wyjątek??

Myślę, że co jakiś czas się pojawia. Prawdopodobnie część mechaników wymienia uszkodzone mosty nie wiedząc o tym, że to cewka jest powodem niesprawności. I tu przypomnienie dla użytkowników, pamiętajcie o okresowej wymianie oleju w tylnym moście.

Czyli pana zdaniem powodem tej awarii jest brak wymiany oleju w odpowiednim czasie?? (niestety ja już kupiłem go już z ta wada ponieważ niespodziewalem tego przed kupnem) jeżeli dostał bym od kogoś namiary gdzie moge dostać tą część był bym wdzieczny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...