Piotr29 Opublikowano 28 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 Polecam do woskowania mleczko SHELL, mozna kupic na ich stacjach. Powloka jest krotkotrwala ale szybko sie naklada i poleruje, bez wysilku. Mozna robic ten zabieg czesciej. Do uszczelek zeby nie przymarzaly polecam SONAX. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 28 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 Z Shell to jest pasta za***ista do zabezpieczania na zimę,do usuwania smoły itp. Łatwo nanieść ale spolerować to już katorga ale zabezpiecza na długo daje efekt mokrego lakieru koszt to 15zł . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kincu Opublikowano 28 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 (edytowane) Chyba spróbuję tego shella skoro aż 2 osoby polecają. Edytowane 28 Listopada 2014 przez Kincu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 28 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 Kincu nie czytasz Piotr poleca Mleczko! Ja polecam Pastę Woskową! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr29 Opublikowano 30 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Pastą Shell też woskowałem. Jest to tak zwany twardy wosk. Oczywiście również polecam. Zabezpiecza lakier do kilku m-cy. Mleczko tylko na dwa. Proponowałem mleczko ponieważ wygodniej się poleruje, bez wysiłku. Czas naniesienia i wypolerowania samochodu to od 2 do 3 godzin, no i ręka "odpada", ale efekt jest pewny. Naprawdę polecam oba produkty. ...oczywiście pisząc o 2-3 godz. miałem na myśli twardy wosk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 30 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Super jest ten twardy wosk strasznie tłusty a ja sobie nakładam na element i poleruje to szybciej idzie nawoskować. Jak przeschnie na blasze to fakt nie idzie tego spolerować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr29 Opublikowano 30 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Po naniesieniu nie czekać do wyschnięcia tylko trzeba polerować aż do połysku. Oczywiście nie wolno nanosić na rozgrzaną karoserię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 30 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Ja tam wczoraj zdjąłem w obu nysach z trójników i wywaliło w try miga letni.Problem był z włożeniem wężyka w plastykową przelotne , ale psik silikonem i przeszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi