Gość sylvutkowaa Opublikowano 26 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2011 Witam. Dzisiaj miałam przypadek taki, że jechałam nissanem mikrą z 98 roku na rezerwie i jechałam na stację by zalać . Podczas zmieniania biegu na dwójkę silnik nagle zgasł. Myślałam, że to po prostu brak paliwa i zalałam 5 litrów lecz nadal nie chciał odpalić . Po dolaniu większej ilości paliwa, ponieważ pan ze stacji powiedział, że to może było za mało nadal nie chciał odpalić . W momencie kiedy zgasł mi samochód zapaliła mi się żółta kontrolna check . Co może być przyczyną i czy naprawa tego będzie droga ? Czy to coś poważnego ? Znajomi mówili mi że mógł się zapowietrzyć przewód paliwowy, filtr lub mogła pójść pompa paliwowa. Czy to może być cos z tego ? Bardzo proszę o szybką odpowiedź i radę . Jestem kobietą i jestem sina jeżeli chodzi o samochody więc proszę o poważne odpowiedzi . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wronek89 Opublikowano 3 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 To jest jak wróżenie z fusów, jeśli nie znasz sie na mechanice to podpowiedzi nic Ci nie dadzą. Należy w pierwszej kolejnosci sprawdzić czy pompa podaje paliwo, potem czy jest iskra, czy działają wtryski itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.