Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Nissan Micra 98 zgasł i nie odpala

Gość sylvutkowaa

Rekomendowane odpowiedzi

Gość sylvutkowaa

Witam.

Dzisiaj miałam przypadek taki, że jechałam nissanem mikrą z 98 roku na rezerwie i jechałam na stację by zalać . Podczas zmieniania biegu na dwójkę silnik nagle zgasł. Myślałam, że to po prostu brak paliwa i zalałam 5 litrów lecz nadal nie chciał odpalić . Po dolaniu większej ilości paliwa, ponieważ pan ze stacji powiedział, że to może było za mało nadal nie chciał odpalić . W momencie kiedy zgasł mi samochód zapaliła mi się żółta kontrolna check . Co może być przyczyną i czy naprawa tego będzie droga ? Czy to coś poważnego ? Znajomi mówili mi że mógł się zapowietrzyć przewód paliwowy, filtr lub mogła pójść pompa paliwowa. Czy to może być cos z tego ? Bardzo proszę o szybką odpowiedź i radę . Jestem kobietą i jestem sina jeżeli chodzi o samochody więc proszę o poważne odpowiedzi .

To jest jak wróżenie z fusów, jeśli nie znasz sie na mechanice to podpowiedzi nic Ci nie dadzą. Należy w pierwszej kolejnosci sprawdzić czy pompa podaje paliwo, potem czy jest iskra, czy działają wtryski itd.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...