Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Bezpiecznik "electronic parts" zwarcie

pajo159

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

mam Nissana Primere p12 1.8 benzyna 2002 r.

od kilku dni mam problem z przepalaniem się bezpiecznika "ELECTRONIC PARTS" - 10 A

W obecnej chwili samochód nie jeździ ponieważ po włączeniu stacyjki bezpiecznik od razu się pali i wówczas nie mogę odpalić silnika bo rozrusznik nie kręci.

Czy może wie ktoś co jest przyczyną ? zapewne jest jakieś zwarcie tylko gdzie go szukać ?

Będę wdzięczny za każdą podpowiedź.

Witam wszystkich,

mam Nissana Primere p12 1.8 benzyna 2002 r.

od kilku dni mam problem z przepalaniem się bezpiecznika "ELECTRONIC PARTS" - 10 A

W obecnej chwili samochód nie jeździ ponieważ po włączeniu stacyjki bezpiecznik od razu się pali i wówczas nie mogę odpalić silnika bo rozrusznik nie kręci.

Czy może wie ktoś co jest przyczyną ? zapewne jest jakieś zwarcie tylko gdzie go szukać ?

Będę wdzięczny za każdą podpowiedź.

Witaj,

znalazłeś już przyczynę?

Widzę, że jesteś z Wrocławia, jak chcesz mogę dać Tobie namiary na dobrego elektronika u którego naprawiałem ostatnio moją P12 (też miałem zwarcie) jest mobilny i może podjechać do Ciebie.

Cześć,

tak daj mi namiary, traz mam problem bo mam dyskoteke z tyłu....

dzięki

Witaj,

znalazłeś już przyczynę?

Widzę, że jesteś z Wrocławia, jak chcesz mogę dać Tobie namiary na dobrego elektronika u którego naprawiałem ostatnio moją P12 (też miałem zwarcie) jest mobilny i może podjechać do Ciebie.

Cześć,

tak daj mi namiary, traz mam problem bo mam dyskoteke z tyłu....

dzięki

wysłałem Tobie nr telefonu na skrzynkę (prywatną wiadomość)

• 2 tygodnie później...

Witam,

Nissanmaniak dzęki, przyczynę znalazłem, nieżle to wszystko trwało i kosztowało mnie pracy.

Pierwsze objawy były takie ze paliły mi sie bezpieczniki pod maską TAIL LAMP i w skrzynce pod kierownicą ELECTRONIC PARTS.

U elektryka okazało się że jest zwarcie w skrzynce z bezpiecznikami tej pod kierownicą i jeden kabelek był przytopiony.

Kupiłem skrzynke na Allegro i wymieniłem ale problemy nadal były.

Zacząłem szukać po instalacji i okazało sie że ten przytopiony kabelek przy skrzynce jest stopiony az to lampki podświetlenia tylnej tablicy renestracyjnej.

Po zaizolowaniu kabelka wszystko wróciło do normy by po 2 dniach zaczęły się problemy.

- przy naciskaniu hamulca paliła sie kontrolka od switeł przeciwmgielnych

- tylna lewa lampa dyskoteka

- przy włączaniu lewego kierunkowskazu jakby odcinało paliwo - najfajniej z tym było przy wyprzedzaniu

Na forum przeczytałem że jest to wina braku masy tylnich świateł wiec zrobiłem mase i teraz po tygoniu jeżdzenia wszystko działa.

zobaczymy jak długo :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...