pajo159 Opublikowano 27 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2011 Witam wszystkich, mam Nissana Primere p12 1.8 benzyna 2002 r. od kilku dni mam problem z przepalaniem się bezpiecznika "ELECTRONIC PARTS" - 10 A W obecnej chwili samochód nie jeździ ponieważ po włączeniu stacyjki bezpiecznik od razu się pali i wówczas nie mogę odpalić silnika bo rozrusznik nie kręci. Czy może wie ktoś co jest przyczyną ? zapewne jest jakieś zwarcie tylko gdzie go szukać ? Będę wdzięczny za każdą podpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 1 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 Witam wszystkich, mam Nissana Primere p12 1.8 benzyna 2002 r. od kilku dni mam problem z przepalaniem się bezpiecznika "ELECTRONIC PARTS" - 10 A W obecnej chwili samochód nie jeździ ponieważ po włączeniu stacyjki bezpiecznik od razu się pali i wówczas nie mogę odpalić silnika bo rozrusznik nie kręci. Czy może wie ktoś co jest przyczyną ? zapewne jest jakieś zwarcie tylko gdzie go szukać ? Będę wdzięczny za każdą podpowiedź. Witaj, znalazłeś już przyczynę? Widzę, że jesteś z Wrocławia, jak chcesz mogę dać Tobie namiary na dobrego elektronika u którego naprawiałem ostatnio moją P12 (też miałem zwarcie) jest mobilny i może podjechać do Ciebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajo159 Opublikowano 8 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 Cześć, tak daj mi namiary, traz mam problem bo mam dyskoteke z tyłu.... dzięki Witaj, znalazłeś już przyczynę? Widzę, że jesteś z Wrocławia, jak chcesz mogę dać Tobie namiary na dobrego elektronika u którego naprawiałem ostatnio moją P12 (też miałem zwarcie) jest mobilny i może podjechać do Ciebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 8 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 Cześć, tak daj mi namiary, traz mam problem bo mam dyskoteke z tyłu.... dzięki wysłałem Tobie nr telefonu na skrzynkę (prywatną wiadomość) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajo159 Opublikowano 17 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 Witam, Nissanmaniak dzęki, przyczynę znalazłem, nieżle to wszystko trwało i kosztowało mnie pracy. Pierwsze objawy były takie ze paliły mi sie bezpieczniki pod maską TAIL LAMP i w skrzynce pod kierownicą ELECTRONIC PARTS. U elektryka okazało się że jest zwarcie w skrzynce z bezpiecznikami tej pod kierownicą i jeden kabelek był przytopiony. Kupiłem skrzynke na Allegro i wymieniłem ale problemy nadal były. Zacząłem szukać po instalacji i okazało sie że ten przytopiony kabelek przy skrzynce jest stopiony az to lampki podświetlenia tylnej tablicy renestracyjnej. Po zaizolowaniu kabelka wszystko wróciło do normy by po 2 dniach zaczęły się problemy. - przy naciskaniu hamulca paliła sie kontrolka od switeł przeciwmgielnych - tylna lewa lampa dyskoteka - przy włączaniu lewego kierunkowskazu jakby odcinało paliwo - najfajniej z tym było przy wyprzedzaniu Na forum przeczytałem że jest to wina braku masy tylnich świateł wiec zrobiłem mase i teraz po tygoniu jeżdzenia wszystko działa. zobaczymy jak długo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.