Gość Zbyszek Opublikowano 28 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 1 Witam państwa jestem nowa osobą w waszych progach i też świeżym posiadaczem Nissana Patrola Y60 Long 1990r. Autko szukałem długo i znalazłem w dobrym stanie tylko trzeba dopieścić. Kupiłem go do ciągania przyczepy 3,5T specjalnej na festyny itp. Czyli fajnie jak by sie prowadziło dobrze na asfalcie i w lekkim terenie. Oryginalnie hak mam o 10cm za nisko w stosunku do zaczepu w przyczepie potrzebuje to zniwelowac. Auto bedzie służyło jako reklama więc musi sie rzucać w oczy. Kolega ma do sprzedania koła używane Bfgoodrich A/T 35'x 12,5x 15 mogę ten zestaw kupic za 1000zł. Przymierzałem koło wystaje na bok a przy skręcaniu trze o chlapacz. Potrzebuje wstawić je najtańszym kosztem czyli podkładki pod sprężyny ( nie wiem ile 3-5cm ) i pod budę też nie wiem ile. Napiszcie czy są szanse zrealizowac taki plan?. Napiszcie też czy bedzie się dobrze prowadziło auto z przyczepą?. Wszystkie podzespoły mam oryginalne. Opony standard felgi alu ładne 15x7 off-road. Za to dziękuję PS Patrol raczej bedzie stał z przeznaczeniem na festyny ale musi sobie poradzic na raz np 300Km 2 Mam też luz na przekładni autko plywa po jezdni ponoć można dokrecać przekladnie od tyłu, czy to coś da? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OFF-ROADER Opublikowano 28 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 Po pierwsze ... moim zdaniem masz za duże ET felgi . Jakie te felgi mają ET ? Po drugie dzwignij budę 2 cale Po trzecie podkładki pod sprężyny max 40 mm Po piąte tnij chlapacze i plastiki pod nimi 35-ki przy tych operacjach Ci wejdą jednak mocno osłabisz silnik , cienko widzę jego możliwości pociągowe Przy 3.5 tonowej przyczepie szybko wykończysz skrzynię i sprzęgło ( jeżeli jest to 2.8 ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Smyku Opublikowano 29 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Do przyczepy zapomnij o 35". A robienie czegoś na szybko i po kosztach zawsze będzie obracać się przeciw Tobie. Lepiej kup zawieszenie podetnij nadkola tak jak to powinno wyglądać. Owszem będzie to drogie ale przynajmniej będziesz miał Patrola a nie "auto po agrotuningu". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zbyszek Opublikowano 29 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Dziekuje za zainteresowanie. Silnik mam 2.8 zapomniałem dodac, marzy sie taki jak u pana nissanmaniak no coz. Autko bedzie bardziej jako reklama ale nie ukrywam ze ma pociągnąć przyczepe pod góre nie bede szalal powoli 50-60 mam nadzieje ze da rade. Potrzebuje podniesc sie na haku to na pewno a kolega ma chyba w dobrej cenie te koła, narazie mnie stac na taka operacje jak zarobi na siebie wsadze nawet duży silnik. Mam nadzieje ze silnik wytrzyma dostaje nowa turbinke i szklanki. Sprzeglo robione nie dawno a skrzynia nie wiem dziala ladnie. ET dowiem sie ale mocno odstaje. Koega napisał ze 35 nie do przyczepy to co mozna w zamian prosze o podpowiedz. Mam ladne felgi na nich napisane jest off-road. Ogólnie liczyłem ze akcja z kołami i zawieszeniem zamknie sie w 2000zł Pozdrawiam do usłyszenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scuaz Opublikowano 29 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 na 35" to patrol będzie sam ledwie ruszał ,a i bez podcinania nadkli i tak się nie obędzie tak że przewidz koszta na tarcze do kątówki szukaj największych 33" i będzie wyglądał i jakoś tam pociągnie przyczepe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zbyszek Opublikowano 2 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2011 Więc dziękuje sprawa jest jasna na koła 35 zasługują patrole wystawowe lub przerobione profesjonalnie pod katem mechanicznym . Pozdrawiam i dziękuje za zainteresowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.