Waldi607 Opublikowano 12 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2013 Na pompę czekałem w Gdańsku miesiąc. Wczoraj wymienili 45 min. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perinoid Opublikowano 13 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 Ja czekałem tydzień. Niezbadane są ścieżki zaopatrzenia serwisów w różnych miastach... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartoszN Opublikowano 20 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Ja czekałem tydzień. Niezbadane są ścieżki zaopatrzenia serwisów w różnych miastach... ;-) to raczej wynika z terminu zgłoszenia - może być tak ,że jak jest akcja serwisowa to np. części dotrą do dealera za 3 tygodnie 1 osoba zgłasza się dziś a inna za powiedzmy 2 tygodnie i nagle okazuje się ,że jeden właściciel czeka 3 tygodnie a inny tydzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lider Opublikowano 27 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 A ja trafiłem Idealnie. Nie wiedziałem nic o akcji serwisowej. Przy przyjęciu samochodu na okresowy przegląd doradca poinformował mnie o wymianie pompy w ramach akcji serwisowej. Tydzien pozniej zadzwonil gosc od dilera u ktorego kupilem samochod z informacja o akcji nissana. Zdziwil Sie ze Juz jestem po wymianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Behemot Opublikowano 14 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 A czy ktoś wie, jak jest z akcjami serwisowymi dla samochodów sprowadzonych? Czy w ogóle podlegają pod naprawę usterek i jeżeli tak gdzie - w Polsce (gdzie autko jest obecnie) czy w Niemczech (skąd pochodzi)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 14 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 Podlegają ,obojętne gdzie(nissan europe)Nawet jeśli nie są serwisowane w aso.Decyduje nr VIN.Mam kolegę który to przerabial(telefon nr vin pan sprawdził ,wymiana,umówili się za tydzień i po sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krakus Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Dziś pocztą kurierską dostałem zawiadomienie aby bezwłocznie zgłosić się do ASO w celu dokonania przeglądu układu hamulcowego. Od znajomego , zaufanego mechanika dowiedziałem się , że jest jakaś ustarka wycieku płynu hamulcowego ale przez telefon nie może mi powiedzieć. Nie wiem jakiej partii aut to dotyczy więc lepiej jutro zatelefonujcie do ASO to pewnie dowiecie sie coś więcej. Ja z samego rana jadę do ASO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Dobry "wkręt" nie jest zły :55: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chesteros Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Od kiedy kurierzy jeżdżą w lany poniedziałek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 ...ale "wkręt " jest wtedy dobry gdy się kogoś wkręci Dobry "wkręt" nie jest zły :55: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krakus Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Od kiedy kurierzy jeżdżą w lany poniedziałek. 1 kwietnia zawsze. Szkoda, nikt sie nie nabrał - Prima Aprilis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechia Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 W dniu dzisiejszym podczas przeglądu po 3 latach /Promotor Gdańsk/ dowiedziałem się o akcji serwisowej co do mojego samochodu. Akcja dotyczy wymiany rozrządu.Więcej wiadomości jutro gdy odbiorę samochód. P.S. Promotor dalej stosuje zniżki dla klubowiczów. Samochód dopiero w dniu dzisiejszym odebrany /podobno pasek rozrządu musiał przyjechać z Amsterdamu !!!/ . Według protokołu naprawy gwarancyjnej użyte części to: -pasek rozrządu z napinaczem -pasek klinowy napędu alternatora -przewód wysokiego ciśnienia wykonane czynności: -w/z pasek rozrządu,pozycjonowanie Podczas zdawania samochodu na przegląd po 3 latach zgłosiłem stuki podczas jazdy w wyniku czego zostały wymienione 2 szt. łożysk mocowania amortyzatora przedniego Koszt przeglądu 375 PLN ,ale olej silnikowy oraz filtry dostarczyłem swoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavelsti Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2013 W dniu dzisiejszym podczas przeglądu po 3 latach /Promotor Gdańsk/ dowiedziałem się o akcji serwisowej co do mojego samochodu. Akcja dotyczy wymiany rozrządu.Więcej wiadomości jutro gdy odbiorę samochód. P.S. Promotor dalej stosuje zniżki dla klubowiczów. Samochód dopiero w dniu dzisiejszym odebrany /podobno pasek rozrządu musiał przyjechać z Amsterdamu !!!/ . Według protokołu naprawy gwarancyjnej użyte części to: -pasek rozrządu z napinaczem -pasek klinowy napędu alternatora -przewód wysokiego ciśnienia wykonane czynności: -w/z pasek rozrządu,pozycjonowanie Podczas zdawania samochodu na przegląd po 3 latach zgłosiłem stuki podczas jazdy w wyniku czego zostały wymienione 2 szt. łożysk mocowania amortyzatora przedniego Koszt przeglądu 375 PLN ,ale olej silnikowy oraz filtry dostarczyłem swoje. A nie wiadomo czy akcja serwisowa dotyczy tylko silników 1.5 dci czy może też 2.0 dci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2013 (edytowane) 1.5 dci ma pasek ,a 2.0 dci łańcuch.Nie widzę związku. Edytowane 24 Kwietnia 2013 przez manix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luc123456 Opublikowano 10 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 (edytowane) Dzisiaj przy okazji rozmaitych napraw gwarancyjnych zrobiono mi też akcję serwisową. Nazywa się ona "panewki 2.0dci" a polega na wgraniu nowego oprogramowania do ECU. Zastanawiam się jaki związek ma komputer sterujący z panewkami Jedyne co wymyśliłem modyfikacja pracy silnika w taki sposób by zmniejszyć zużycie panewek. Co oznaczało by że do tej pory zużywały się za bardzo W czasie jazdy nie zauważyłem żeby zachowywał się jakoś inaczej. Może trochę gorzej przyspieszał ale za to pokazał mniejsze spalanie. Nie wiem, myślę, że raczej jest to efekt zmęczenia i autosugestia. UPDATE: Jeździ normalnie Ciekawostka jest taka, że tempomat reguluje prędkość w odstępach 1 km/h a przedtem było 2 km/h. Edytowane 11 Października 2013 przez luc123456 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinnn Opublikowano 11 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2013 Mój to benzyna 1.6 z 2007 roku okazało się, że są 3 akcje serwisowe -pompa paliwa -poduszka skrzyni - i jakaś pierdoła w układzie kierowniczym 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan555555 Opublikowano 12 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2013 Dzisiaj przy okazji rozmaitych napraw gwarancyjnych zrobiono mi też akcję serwisową. Nazywa się ona "panewki 2.0dci" a polega na wgraniu nowego oprogramowania do ECU. Zastanawiam się jaki związek ma komputer sterujący z panewkami Jedyne co wymyśliłem modyfikacja pracy silnika w taki sposób by zmniejszyć zużycie panewek. Co oznaczało by że do tej pory zużywały się za bardzo W czasie jazdy nie zauważyłem żeby zachowywał się jakoś inaczej. Może trochę gorzej przyspieszał ale za to pokazał mniejsze spalanie. Nie wiem, myślę, że raczej jest to efekt zmęczenia i autosugestia. UPDATE: Jeździ normalnie Ciekawostka jest taka, że tempomat reguluje prędkość w odstępach 1 km/h a przedtem było 2 km/h. A jaki masz rocznik ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luc123456 Opublikowano 12 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2013 (edytowane) A jaki masz rocznik ? 2010 wrzesień Edytowane 12 Października 2013 przez luc123456 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B777 Opublikowano 14 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 (edytowane) 2010 wrzesień Takie powiadomienie dostałem z serwisu YOU+NISSAN OWNER NOTIFICATION MESSAGE Your Nissan : : Qashqai Vehicle Identification Number : : SJNF********* Nissan has identified the following potential issue(s) that may affect your Nissan Qashqai. PRZEWÓW DOLOTOWY POWIETRZA [PG3BB] PANEWKI SILNIKA M9R (2,0 DIESEL) [P3230] Please get in touch with your nearest dealer immediately so any necessary repairs can be conducted by our professional technicians, free of charge. Please also select the appropriate statement from the list below. Customer service I am already aware and have contacted my dealer I will contact my dealer Nissan is committed to providing the highest levels of product quality and customer satisfaction. If you have any questions, please contact your dealer or the Customer Service. Edytowane 14 Października 2013 przez B777 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiangl Opublikowano 14 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 Mój to benzyna 1.6 z 2007 roku okazało się, że są 3 akcje serwisowe -pompa paliwa -poduszka skrzyni - i jakaś pierdoła w układzie kierowniczym W styczniu kupiłem swojego QQ 1.6 benz 2007r i od razu dostałem zaproszenie do serwisu na akcję serwisową wymiay pompy paliwa. Jakieś dwa miesiące temu nawaliła mi właśnie jakaś poduszka, w tylnej części silnika, chyba pod skrzynią. Za naprawę płaciłem sam. Marcinnn , z kiedy masz tą informację ? Może już wtedy było wiadomo o takiej akcji i celowo mnie nie poinformowali ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan555555 Opublikowano 15 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 Takie powiadomienie dostałem z serwisu YOU+NISSAN OWNER NOTIFICATION MESSAGE Your Nissan : : Qashqai Vehicle Identification Number : : SJNF********* Nissan has identified the following potential issue(s) that may affect your Nissan Qashqai. PRZEWÓW DOLOTOWY POWIETRZA [PG3BB] PANEWKI SILNIKA M9R (2,0 DIESEL) [P3230] Please get in touch with your nearest dealer immediately so any necessary repairs can be conducted by our professional technicians, free of charge. Please also select the appropriate statement from the list below. Customer service I am already aware and have contacted my dealer I will contact my dealer Nissan is committed to providing the highest levels of product quality and customer satisfaction. If you have any questions, please contact your dealer or the Customer Service. Potwierdzam, dzisiaj na przeglądzie gwarancyjnym wymieniono mi: PRZEWÓW DOLOTOWY POWIETRZA oprogramowanie ECU (PANEWKI SILNIKA M9R (2,0 DIESEL) ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dareq Opublikowano 15 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 Takie powiadomienie dostałem z serwisu YOU+NISSAN OWNER NOTIFICATION MESSAGE Your Nissan : : Qashqai Vehicle Identification Number : : SJNF********* Nissan has identified the following potential issue(s) that may affect your Nissan Qashqai. PRZEWÓW DOLOTOWY POWIETRZA [PG3BB] PANEWKI SILNIKA M9R (2,0 DIESEL) [P3230] Please get in touch with your nearest dealer immediately so any necessary repairs can be conducted by our professional technicians, free of charge. Please also select the appropriate statement from the list below. Customer service I am already aware and have contacted my dealer I will contact my dealer Nissan is committed to providing the highest levels of product quality and customer satisfaction. If you have any questions, please contact your dealer or the Customer Service. ten you plus Nissan to sie logowałes jakoś czy oni używają adresu podanego podczas Zakupu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B777 Opublikowano 15 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 ten you plus Nissan to sie logowałes jakoś czy oni używają adresu podanego podczas Zakupu? Podałem przy logowaniu (rejestracji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dareq Opublikowano 15 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 <p> Potwierdzam, dzisiaj na przeglądzie gwarancyjnym wymieniono mi: PRZEWÓW DOLOTOWY POWIETRZA oprogramowanie ECU (PANEWKI SILNIKA M9R (2,0 DIESEL) ) mozesz mi powiedzieć ile trwało sprawdEnie i wymiana tych elementów? Mi tez pokazuje ze te 2 rzeczy są do wymiany. I czy wiesz o co dokładnie chodzi ; wymiana czy tylko sprawdzenie i czy na tym nowym programie auto jakoś inaczej sie zachowuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemus863 Opublikowano 15 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 Moje panewki też do poprawy, nissan +you to fajna jednak sprawa. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi