hot_rider Opublikowano 1 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 mam taki problem ,że któryś z czujników nie działa i skutkuje to swieceniem kontrolki od cisnienia. w ASO krzycza za sama diagnostyke 200zl (za przyblizenie czujnika do koła to troche sporo) jest inne wyjscie aby dowiedziec sie który to czujnik?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirtrojan Opublikowano 1 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 najłatwiej - zdejmij koła po kolei i zobaczysz - brak którego nie zmieni nic w wyświetlaniu. swoją drogą - sam wysyłam wszystkich z forum Infiniti do parowania czujników z kompem do Nissana - Infiniti krzyczy za takie usługi ok 400 PLN a robi się to przez ten sam komputer - Consult. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hot_rider Opublikowano 1 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 najłatwiej - zdejmij koła po kolei i zobaczysz - brak którego nie zmieni nic w wyświetlaniu. w wyświelaniu czego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirtrojan Opublikowano 2 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2011 ah dobra ja mam inaczej - wyświetlają mi się na monitorze kolejne koła i wartości ciśnienia w nich - jak spadnie to mam blink blink na zegarach ale moge sprawdzić na wyświetlaczu co i gdzie jest nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hot_rider Opublikowano 2 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2011 no wlasnie w zet tego nie ma...chyba bez srASO sie nieobejdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
worm#21 Opublikowano 2 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2011 no wlasnie w zet tego nie ma...chyba bez srASO sie nieobejdzie jak nie ma ?? masz na kompie i sobie przechodzisz miedzy kołami ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hot_rider Opublikowano 2 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2011 z tego co wiem jest tylko wybór przodu i tyłu, nie na kazde koło osobno dobrze mysle?? jak nie to mnie poprawcie, bo dopiero sie ucze tego auta jeszcze jedno pytanie: nie ma roznicy w czujnikach?? kazdy powinien pasowac do kazdego koła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marekmks Opublikowano 3 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 jeśli możesz sprawdzić czy to przód czy tył to pokombinuj z przekładaniem kół między przodem a tyłem a znajdziesz ten wadliwy czujnik (jeśli nie ma róznicy w czujnikach przód/tył) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
worm#21 Opublikowano 3 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 z tego co wiem jest tylko wybór przodu i tyłu, nie na kazde koło osobno dobrze mysle?? jak nie to mnie poprawcie, bo dopiero sie ucze tego auta jeszcze jedno pytanie: nie ma roznicy w czujnikach?? kazdy powinien pasowac do kazdego koła? tak przod tył ,ale pokazuje lewe /prawe (cisnienie w kazdym kole osobno) wystarczy ze zdejmiesz jedno zalozysz bez czujnika pokaze na desce ze cos nie tak z cicnieniem a jak wejdziesz na zegarach w cisnienie pokaze ktorego z koła zeszło powietrze bądz które trzeba dopompować ad2 tak czujniki mozesz przekładać po zresetowaniu i przejechaniu bodaj 50/100m pokażą dane cisnienie to samo sie tyczy jak dopompujesz bądz upuścisz Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hot_rider Opublikowano 3 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 na przednich kołach komp nie pokazuje mi obu wartosci(prawego i lewego koła) oba czujniki sa be? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
worm#21 Opublikowano 4 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2011 chyba tak zamien koła tył przod i zobaczysz Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyOne Opublikowano 5 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2011 Na którym wyświetlaczu pokazuje komp te ciśnienie ??? I jak się w te menu wchodzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hot_rider Opublikowano 6 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 normalnie masz na wyswietlaczu głównym literke F lub R i wartosci dwie, mozesz przełączac miedzy tyłem ® a przodem (f) a na samym dole powinno byc chyba napisane psi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewa_hb Opublikowano 6 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 (edytowane) normalnie masz na wyswietlaczu głównym literke F lub R i wartosci dwie, mozesz przełączac miedzy tyłem ® a przodem (f) a na samym dole powinno byc chyba napisane psi No tak, ale nie w każdym egzemplarzu to jest.. ;] To chyba zależy od rocznika czy od US/EU.. Może u Ciebie Andy nie ma... Kiedyś na forum tutaj przeczytałam stwierdzenie na temat tego czujnika: "jak byś miał to byś wiedział" więc TY pewnie go nie masz Edytowane 6 Grudnia 2011 przez ewa_hb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes_Karol Opublikowano 7 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 Może ktoś wrzucić fotkę jak to wygląda na kompie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mlynarz86 Opublikowano 7 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 W 4:17 masz pokazane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hot_rider Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 wiec tak: dzisiaj przełożyłem koło z przodu(przypominam ze oba przednie nie dzialaja) na tył i działa elegancko a przód nadal ---- ma ktos pomysł na to?? z tego co pamietam odbiornik jest jeden głowny dalej bronie sie przed ASO i postanowiłem zrestartowac TMPS metodą: http://my350z.com/forum/brakes-and-suspension-diy/489275-manually-registering-tpms-4.html post #75 wyniki: trochę zaiskrzyło, lampka od TMPS zreszta tak samo jak wszystkie inne wymieniłem bezpiecznik i juz jest ok, ale nigdy wiecej nie bede korzystał z magicznych porad odwiedze aso i zapłacę te 200zł za diagnostykę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nielegalnyx Opublikowano 24 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 Mozna gdzies dostac taki czujnik poza ASO i jakie koszta takiego czujnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micho196 Opublikowano 24 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 A czy ktoś się orientuje jak jest z dokładaniem takich czujników? U mnie tego nie ma na wyposażeniu ale jeżeli bym dokupił 4 czujniki i wsadził je w koła to by działało czy trzeba jeszcze jakiś sterownik/odbiornik dokładać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hot_rider Opublikowano 24 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 odbiorniki dochodza +wiazka+zegary centralne...zbedny bajer moim zdaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micho196 Opublikowano 24 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 w takim razie ciesze sie ze tego nie mam:) Zawsze to pare gram mniej dla masy wirującej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi