slaw-8 Opublikowano 1 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 Witam, podczas jazdy na tzw. kocich łbach słychać stuki dochodzące z kół. Wiem, że przyczyną są klocki hamulcowe (luzy), gdyż po wciśnięciu lekko hamulca ustępują. Byłem z tym u mechanika coś tam nasmarował i przez jakiś czas było ok. Czy macie może jakieś patenty na rozwiązanie tego problemy, gdyż nie będę ukrywał irytuje mnie to trochę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 1 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 Witam, podczas jazdy na tzw. kocich łbach słychać stuki dochodzące z kół. Wiem, że przyczyną są klocki hamulcowe (luzy), gdyż po wciśnięciu lekko hamulca ustępują. Byłem z tym u mechanika coś tam nasmarował i przez jakiś czas było ok. Czy macie może jakieś patenty na rozwiązanie tego problemy, gdyż nie będę ukrywał irytuje mnie to trochę. Hamulce nie moą tak sobie stukać,albo masz źle zwymiarowane klocki albo źle pracują dociski.Tak czy siak polecam sprawdzić pod katem uszkodzeń,luzów,przeczyścić,przesmarować swożnie prowadnic smarem teflonowym.to nic trudnego a na forum znajdzieszopisy wymiany i jakie są potrzebne klucze(15 i 18 z tych nie typowych)przyczyną stuków mogą być też zwichrowane tarcze -należało by to też sprawdzić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.