DINO Opublikowano 16 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 No u mnie też rocznik 97 i NATS,ale to chyba nie alarm,zamykam tylko drzwi centralny zamek i migają kierunki,pod machą nie posiadam żadnej syreny,próbowałem na wszystkie sposoby uruchomić alarm,bo myślałem że go posiadam,zamykałem przy otwartych drzwiach i tak dalej,ale nic nie wyje ani nie mruga,po prostu przy zamykaniu centralnego mrugają kierunki i auto jest zamknięte i tak to wygląda u mnie. TAK MYŚLĘ NATS nie jest alarmem tylko systemem zabezpieczającym, jedną z funkcji jest brak możliwości otwarcia drzwi od wewnątrz po włamaniu, ale podobno nie we wszystkich modelach tak jest, także poszukiwanie syreny i podobnych funkcji jak w AA jest bezsensowne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość longer 81 Opublikowano 16 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 NATS nie jest alarmem tylko systemem zabezpieczającym, jedną z funkcji jest brak możliwości otwarcia drzwi od wewnątrz po włamaniu, ale podobno nie we wszystkich modelach tak jest, także poszukiwanie syreny i podobnych funkcji jak w AA jest bezsensowne A ten guziczek przy dzwigni hamulca ręcznego,do czego służy ? to ma jakiś związek z tym o czy tu piszemy ?to autko przekreślone ixem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gustlik Opublikowano 16 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 Jeśli chodzi o mój przypadek to ja razem z nats-em mam alarm wiem to ponieważ czasem potrafił mi się włączyć alarm. a teraz tak jak pisałem jedyną reakcją na pilota jest mruganie kierunków, a zamiast tego zaakywowała się opcja antynapadu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 16 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 może jest podłączony pod NATS-a alarm czyli trzeba szukać w ustawieniach alarmu, tam zazwyczaj są opcje do zamykania drzwi nieodpalania auta po otwarcu jak za długo nie jest uruchamiane itp. a jaki guziczek?? ja nic nie mam koło ręcznego ?? ale co model to inaczej NATS -> Nissan Anti-Theft System Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweleknowakowski Opublikowano 16 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 ja mam pytanie podobnej sprawie. niedawno kupiłem primerę z 98r i mam przy kluczykach pilot NATS czarny z jednym czerwonym przyciskiem, piloty wcale nie działają (tzn. dioda na pilocie się nie zapala i w aucie nic się nie dzieje) auto otwieram i zamykam kluczykiem, centralny działa i wszystko git, tylko co będzie jak kiedyś będę zmieniał akumulatora w aucie? czy będzie działać normalnie, czyli tak jak teraz, czy wszystko się sypnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 16 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 może problem w nadajniku, baterii, albo trzeba nauczyć pilota otwierać drzwi, gdzieś jest instrukcja jak to zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość longer 81 Opublikowano 16 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 może jest podłączony pod NATS-a alarm czyli trzeba szukać w ustawieniach alarmu, tam zazwyczaj są opcje do zamykania drzwi nieodpalania auta po otwarcu jak za długo nie jest uruchamiane itp. a jaki guziczek?? ja nic nie mam koło ręcznego ?? ale co model to inaczej NATS -> Nissan Anti-Theft System A JAKI GUZICZEK ??? - ma to każda P11 przed liftem, ( przynajmniej moja ),jak będę w domu to zrobię fotkę dla jasności,taki guziczek,a raczej przełoncznik,takie narysowane autko przekreślone ( ixem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 16 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 A JAKI GUZICZEK ??? - ma to każda P11 przed liftem, ( przynajmniej moja ),jak będę w domu to zrobię fotkę dla jasności,taki guziczek,a raczej przełoncznik,takie narysowane autko przekreślone ( ixem ) ja mam p11.144 i tam nic nie ma ale nie twierdzę,że nie ma wcale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość longer 81 Opublikowano 16 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 Wstawiam fotki jak obiecałem - przełącznik obok dzwigni hamulca ręcznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rudi88 Opublikowano 16 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 Mam P11 z 98 roku i w tym miejscu nie ma żadnego przycisku, tylko zaślepki. Z tego co się orientuje to są miejsca przeznaczone na przyciski do podgrzewania foteli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość longer 81 Opublikowano 16 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 (edytowane) Wstawiam fotki jak obiecałem - przełącznik obok dzwigni hamulca ręcznego. OBJAŚNIENIE - instrukcja nissan primera. WYŁĄCZNIK CZUJNIKA ULTRADZWIĘKÓW - istnieje możliwość włączenia alarmu z wyłączeniem czujnika ultradzwięków reagującego na ruch wewnątrz pojazdu ( np: kiedy w samochodzie zostawiamy psa ).W tym celu należy: 1 - nacisnąć wyłącznik ultradzwięków,dioda kontrolna się zaświeci. 2 - nacisnąć w pilocie czerwony klawisz włączenia. SYSTEM ALARMOWY ZACZNIE DZIAŁAĆ Z ZACHOWANIEM WSZYSTKICH FUNKCJI OPRÓCZ REAKCJI NA RUCH WEWNĄTRZ POJAZDU. Edytowane 16 Maja 2010 przez longer 81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 16 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 Wstawiam fotki jak obiecałem - przełącznik obok dzwigni hamulca ręcznego. OBJAŚNIENIE - instrukcja nissan primera. WYŁĄCZNIK CZUJNIKA ULTRADZWIĘKÓW - istnieje możliwość włączenia alarmu z wyłączeniem czujnika ultradzwięków reagującego na ruch wewnątrz pojazdu ( np: kiedy w samochodzie zostawiamy psa ).W tym celu należy: 1 - nacisnąć wyłącznik ultradzwięków,dioda kontrolna się zaświeci. 2 - nacisnąć w pilocie czerwony klawisz włączenia. SYSTEM ALARMOWY ZACZNIE DZIAŁAĆ Z ZACHOWANIEM WSZYSTKICH FUNKCJI OPRÓCZ REAKCJI NA RUCH WEWNĄTRZ POJAZDU. jak jest napisane system alarmowy a nie NATS to są dwa różne systemy współpracujące razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gustlik Opublikowano 18 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2010 to zadam pytanie inaczej Czy ktoś się orientuje czy opcje tego systemu NATS + Alarm da się przestawiać jakąś kombinacją guzików plus stacyjka (tak jak przy dostrajaniu pilotów) czy tylko i wyłącznie komputer czyli wizyta w jakimś serwisie. Jeśli wizyta w serwisie to czy ktoś się orientuje czy to tylko ASO czy jacyś szpece w Lublinie lub okolicy się na tym znają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość longer 81 Opublikowano 24 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 Uzupełniam swoje wcześniejsze wypowiedzi zabezpieczenie ( NATS ) z pilota zamykam auto i migają kierunki,jest ALARM,ponieważ zostawiłem dzisiaj na minutę dzieci w samochodzie i zamknąłem auto,dzieci uruchomiły ALARM,zaczęły migać kierunki i sygnał poprzez klakson auta.Przycisk obok dzwigni hamulca ręcznego wyłancza uruchomienie ALARMU,gdy zostaje ktoś w środku samochodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gustlik Opublikowano 26 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2010 Kolejne pytanie czy ktoś wie może gdzie jest odbiornik alarmu tzn przy lewym słupku jest centralka alarmu wraz z centralnym zamkiem. Stąd moje stwierdzenie że jest gdzieś jakiś odbiornik gdyż jak odpiąłem alarm i centralkę to nadal auto reaguje na pilota tzn mruga kierunkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bugi Opublikowano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 A u mnie jest coś takiego dziwnego że mam ten cały NATS i zamyka wszystko z pilota i mruga tylko kierunkowskazami.. alarm niby jest bo jak kiedyś nie otworzyłem z pilota tylko wsadziłem kluczyk do drzwi i przekręciłem to wyła jak oszalała.. i nawet mam ten przycisk od wyłączania czujników w środku ale nigdzie nie mam właśnie tych czujników.. i jak ktoś siedzi w środku to alarm też się nie reaguje mimo że nie naciskam tego przycisku od czujników.. Czy ktoś może mi powiedzieć o co chodzi z moim autem i w co we końcu jest wyposażony?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artiedd Opublikowano 1 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 (edytowane) Witam Wszystkich Może troszkę odkopię temat, ale mam pytanie co do NATS i centralnego zamka. Od niedawna posiadam Prinerkę z 96r. golaska i myślałem ja troszkę uzbroić. Chce zamontować centralkę zamka na pilota i stąd moję pytanie: czy jest jakiś problem z podłączeniem sterownika a NATS? A jeśli nie to po czym jest sterowany centralny (chodzi mi + czy -). z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi Edytowane 1 Lutego 2017 przez artiedd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi