erp. Opublikowano 2 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2011 (edytowane) Witam. Mam małe pytanie, gdzie w okolicy Warszawy nie drogo można zregenerować ( lub tylko uszczelnić jesli będzie w dobrym stanie) przekładnie kierowniczą? Niedawno stwierdziłem że płyn od wspomagania jest jakiś taki czarny i trzeba go wymienić, po wymianie okazało się że jest wyciek z przekładni ( dodam że wspomaganie działa sprawnie i cicho ). Edytowane 2 Grudnia 2011 przez erp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Whitie Opublikowano 2 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2011 jak ten wyciek nie jest mocny to bym olal i co jakis czas dolał płynu. jest firma w Łodzi ale po regeneracji daje jej 6-8 miesięcy i bedzie tak samo..... Wymień na sprawna używkę albo jeździj tak jak jest..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dudi4all Opublikowano 4 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2011 Z tego co się orientuje ( bo szukałem podobnych firm tylko że regenerujących pompy wspomagania) to w Toruniu jest takowa firma...regenerują tam pompy wspomagania, jak i przekładnie kierownicze...jaki to jest koszt to niestety nie wiem...Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 4 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2011 http://www.maglownice.pl/ oddałem swoją za chwile gość oddzwonił, po rozkręceniu stwierdził ze z nią wszystko ok tylko za mocno była dokręcona, poustawiał luzy zaznaczył jak na wprost skasował 50zł ... jeżdżę nie narzekam, myślę ze gość w porządku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clinic112 Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 (edytowane) Hej Panowie mam pytanie, Zauważyłem ostatnio wyciek z przekładni kierowniczej. Zlokalizowany jest dokładnie pod ogromna nakrętką u dołu przekładni. Pierwsze me pytanie czy przekładnia jest smarowana płynem do wspomagania czy czymś innym? Zaczęło ciec, jak zacząłem regulować luz na przekładni. wyciek może nie jest duży ale przekładnia na sucho długo nie podziała. Ma ktoś pomysł jak to zregenerować lub uszczelnić? Jest niby zestaw uszczelniaczy ale dostępny zapewne tylko w aso. Będę wdzięczny za pomysły. Edytowane 24 Kwietnia 2014 przez clinic112 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 jest firma alfa na białostockiej jak będziesz miał wymiary to może coś dobiorą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clinic112 Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Najwazniejsze dla mnie jest czy to cieknie płyn do wspomagania czy przekladnia ma wlasny olej? Probowalem sprawdzic to palpacyjnie jednak gestosc jest podobna, moze troche inny zapach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fikolek2 Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 (edytowane) Przekładnia jest smarowana tym samym olejem-płynem. Edytowane 25 Kwietnia 2014 przez fikolek2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clinic112 Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Dziękuję za odpowiedź. Będę spokojniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 a ja dzisiaj zauważyłem że zbiorniczek wyrównawczy od płynu był tak nagrzany że nie można było reki utrzymać ... chyba źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fikolek2 Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Nagrzewa sie, utrzymanie reki na ciepłym zbiorniku zależy od indywidualnych preferencji,jednego parzy mocno a mój kolega przerzuca wągliki na grilu gołymi palcami. Niektóre marki posiadają chłodnice w układzie kierowniczym, a szczerze to nigdy nie sprawdzałem jak grzeje w terrano ale to uwarunkowane jest ilością pokonanych zakrętów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 ja się obawiam że pompa siada bo jakoś może trochę ciężjk kółko chodzi .... na szczęście to tanie i dostepne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi