krystiang50 Opublikowano 4 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2011 (almera n16 1.5 16v 98KM 2002, po fl) Witam Zmieniłem dzisiaj sonde pierwszą w kolektorze na nową, i teraz muszę skasowac błąd zbyt ubogiej mieszanki. Znalazłem 2 sposoby na kasowanie błedu ale mam z nimi problemy 1. sposób bez zworki, czyli wciskanie odpowiednie pedału gazu. To u mnie nie działa 2. sposób ze zworką Nie moge znaleźć kostki w którą mógłbym włożyć zworkę. W skrzynce bezpieczników mam coś co by przypominało właściwą kostkę, ale tam są powpinane jakies przewody. Koło pedałów gazu i innych nie ma żadnej dodatkowej kostki Gdzie taka kostka może sie znajdować ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 4 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2011 Pod kierownicą, niczym nie przykryte, znajduje się złącze OBDII, mw. takie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiang50 Opublikowano 4 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2011 zaraz zejde na podwórko i sprawdze juz mnie cholera z tym spalaniem bierze. i boje sie czy nie zawale nowa sonde jezdzac bez usuniecia checka dodano: okazało sie ze odpiecie aku na 8h skasowalo swiecaca lampke ale czy to znaczy ze blad zostal skasowany?? to gniazdo na zdjeciu mam bardzo nisko i jest trudny dostep, chyba bez dlugiego kabla z wlacznikiem sie nie obejdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.