Gość Aslan Opublikowano 8 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 Witam, Mam problem z moim 1.6 LPG po odpaleniu na zimno na benzynie obroty zamiast od razu wzrosnąć na ssaniu do ok.1,2tyś/min to spadają prawie do zera po czym znów odbiją i falują. Tak nisko spadają że aż pasek klinowy piśnie. Po rozgrzaniu nie ma problemu. Narazie z problemem radzę sobie poprzez dodawanie gazu odrazu podczas odpalania i samemu trzymania ok. 1,5tyś/min przez kilka pierwszych sekund po odpaleniu. Jakieś rady? Tak jakby ssanie nie działało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 8 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 może trzeba poczyścić co nie co i sprawdź czujnik temperatury Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Aslan Opublikowano 8 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 A wskaźnik temperatury nie działa ten przy obrotomierzu. Ten sam czujnik za niego odpowiada? Gdzie o się znajduje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 8 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 są dwa czujniki, jeden do wskaźnika drugi do ECU Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpiatek Opublikowano 9 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 Czesc. Fakt mam SR20 ale u mnie w podobnej sytuacji pomogło czyszczenie przepustnicy u Radka na Łodygowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lancer901 Opublikowano 21 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 brudne powietrze zapycha sprezynke w p11 144 benz i z tad nie rowne obr silnika, w zime wytrzymać nerwowo z silniczkiem krokowym to masakra ;p ja odłączyłem czujnik od temp.ssania i po przeczyszczeniu krokowca + nasmarowaniu go smarem pędzelkiem chodzi należycie wd40 psik psik do krokowca potem smar, wkrótce planuje założyć stożek przed przepływomierzem polecam również czyszczonko przepustnicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.