Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Sprężyny Pospring

Gość BartekD
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam patrola GU 2005 długiego. chcę podnieść zawieszenie o 3"

Zrobiłęm listę zmian. Które są konieczne lub które można pominąć przy 3 calach?

opuszczanie skrzyni

przewody hamulcowe

odpowietrzenia mostów

przewody od blokady

coś pisali o podwójnym krzyżaku żeby walu nie zabić szybko

dropbox-y żeby obniżyć wahacze

przedłużone panhardy

elektryczny stabilizator z tyłu przedłużyć

stabilizator z przodu wymienić na dłuższy

wymienić polubisze nie wiem na jaka twardość czy na elementy metalowo gumowe

wahacze tuleje wymienić na mimośrodowe

ustawić siła hamowania, korekta

kolumna kierownicy ustawić

Edytowane przez zulu

• 3 miesiące temu...
Gość bolo19paco

Cześć, zamawiał może ktoś w Pospringu sprężyny do Patrola? Proszę o opinie.

witam kupiłem takie springi do y 60 2.8 td i powiem że są do bani. zamówiłem lift przód 4 cale tył 5 cali z dodatkowym obciązeniem niepamietam jakim. potrzebne mi to było bo mam koła 35 cali. pierwszy wyjazd fajnie z tyłu przód wogóle sienie uginał. drugi wyjazd przód zaczął pracowac. trzeci wyjazd wszystko ok czwarty tez. piąty wyjazd zaczyna sie tarcie o błotyniki w terenie. następne wyjazdy zmielone błotniki rozerwane ranty z opon( tył). spręzyny siadły tak że jeździc sie nie da oczywiscie w terenie na asfalcie nie smigam wogóle zreszta tym autem z takim liftem i takim balone sie nieda :) dodam ze błotniki tył i przud podcięte!. podsumowując strata pieniędzy!! to nie robi i robić nie będzie. amortyzatort tył od kamaza bez przeróbek tylko gumy trzeba było dokupic z przodu od stara rozwiercenie otworów i po zabiegu.

Z tego co się orientowałem to skrzynie trzeba opuścić i zastosować dropboxy wahaczy w celu ustawienia kąta wyprzedzenia sworznia zwrotnicy.

Jeszcze tuleje mimośrodowe wahaczy mocowanych przy moście. Warsztat i narzędzia mam własne więc odpadają koszty wynajęcia warsztatu, mechanikiem jestem z racji bycia rolnikiem:) powinienem sobie poradzić z patrolkiem. Co jeszcze trzeba zrobić żeby autko poniesine o te 10cm śmigało bez problemów? Pozdrawiam

ja mam taki lift a raczej miałem bo mi springi siadły:( powiem tak: jak nie zakładasz balona wiekszego niż 33 cale to szkoda pieniędzy i zachodu ja robiłem bo mam koło 35 cali, w terenie piękna sprawa poza koszmarnym brakiem mocy na takim balonie. małe uwagi: skrzynia nie koniecznie schodzi ja mam tyle co na drop boxie siadła, zadnych mimosrodów nie trzeba ruszać, zato regulowany panchard p/t to konieczność a to jest brak przeglądu, a jak sie policjant dopatrzy to dowód zabiera z miejsca( przerabiałem to kilka razy na drodze i na stacjach róznych) weżyków też nie ruszałem nic do tej pory sie nie urwało. stabilizatory wyżuciłem zupełnie.kolejną żeczą to wymiana felg bo po lifcie 4 cale auto naprawde zaczęło sie wychylać! załozyłem felge et -50 i po sprawie jeździ sie jeszcze lepiej ale każdy patrol policji zabiera dowód za wystające koła!!!! pierwotnie miałem lift 2 cale i niepowiem zebym jakąś specjalną różnice czuł w terenie jeśli chodzi o wykrzyże napewno różnice robi duży bolon:) ale duzy balon to mały wykrzyż itd itd. moja rada lift 2 cale i nic wiecej (koledzy mają rózne zestawy najbardziej bym polecił dobinssonsa jest chyba najtrwalszy) i guma 33 cale sprawność dużo wieksza. pamietaj ze centymetr pod mostem jest na wage złota!! a tu masz ich 2.5 kosmiczna różnica w brew pozorom. skok zawiasu w gr jest mniej ważny bo masz blokade która jakos to auto przepchnie na wykrzyżu. najlepiej jest mieć wszystko naj ale to zależy od portwela. gdybym miał robić jeszcze raz to natym bym poprzestał