Gość krzysiek16b Opublikowano 10 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2011 Witam mam problem około dwa tygodnie temu auto przestało mi jeździ na benzynie. Dzisiaj sprawdzałem pompkę i okazało się ze prod do niej nie dochodzi. a przy bezpieczniku jest... To jest Primera P10 1,6 16V SLX. na gaźniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 10 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2011 co znaczy, że nie pali?? problemy z rozruchem, czy wcale nie jedzie na PB, zakręcałeś zbiornik od gazu, sprawdzałeś czy pompka podaje PB?? może kłopot z wtryskiwaczem, bo chyba tam jednopunktowy jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krzysiek16b Opublikowano 10 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2011 nawet nie zaskoczy na PB zakręciłem zbiornik pompka nie podaje bo nawet prąd nie dochodzi do niej tu jest zwykły gaznik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
creativesb Opublikowano 10 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2011 Prąd nie dochodzi bo pompki nie ma w zbiorniku, jest mechaniczna pod maską... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krzysiek16b Opublikowano 11 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 to czyli co jest w zbiorniku paliwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 11 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 czujnik poziomu, ile masz wtyczek?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krzysiek16b Opublikowano 11 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 (edytowane) jedna. to gdzie on jest? Edytowane 11 Grudnia 2011 przez kyniu102 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
creativesb Opublikowano 11 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 Zdejmik obudowę filtra, po lewej do gaźnika dochodzi grubszy przewód, odłącz go, włóż to jakiegoś pojemnika, i kręć rozrusznikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krzysiek16b Opublikowano 11 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 robiłem tak i nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
creativesb Opublikowano 11 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 wychodzi na to że pompka umarła.., a może jednak nie masz benzyny w baku.. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krzysiek16b Opublikowano 11 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 tez tak myślałem ale wlałem do niego 20 litrów benzyny a gdzie będzie ta pompa paliwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
creativesb Opublikowano 11 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 (edytowane) zaznaczone na czerwono, przykręcona 2 śrubami do bloku, tylko nie kupuj pompy z JC i innych podrób bo nie działają, a sprawdzałeś filtr ? Edytowane 11 Grudnia 2011 przez creativesb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krzysiek16b Opublikowano 11 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 w filtrze mam paliwo bo widac i jak chce zakręci to załapie ale nie odpali to jest pompa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
creativesb Opublikowano 11 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 To kostka do czujnika poziomu paliwa, do pompy była by jeszcze jedna, odłącz przewód pod maską idący od filtra przy pompce, i zassij troche, jak poleci paliwo to ok, ale jak pompka go nie pompuje to znaczy że jest winna, no chyba że się coś zapowietrzyło.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krzysiek16b Opublikowano 11 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 ok jutro sprawdze jak co to napisze. jeszcze jedno nie ma tych pomp na allegro ale to mam przekręcić kluczyk jak oddetne przewód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 11 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 musisz zakręcić silnikiem bo to mechaniczna pompa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krzysiek16b Opublikowano 29 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 aha ok dzieki... Witam ponownie sprawdziłem pompe i działa ale paliwo dochodzi tylko do wyłącznika paliwa cos takiego ok juz działa prawdo podobnie elektrozawór benzynowy się zawiesił bo żem odkręciłem śrubkę od spodu i odpalił.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 29 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 czasem jest też tak że wężyk padnie i pompka zasysa powietrze .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi