Gość Maniekvip Opublikowano 19 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 (edytowane) Witam posiadam primerę z 2001 roku z silnikiem 1.8 przy 3 tyś obr na piątym biegu mam 110 km/h natomiast szwagier ma taką samą primerę tylko że z 2000 roku i przy 3 tyś na piątce ma delikatnie ponad 120 km/h czym to jest spowodowane były różne skrzynie w tym modelu ? dlaczego ja mam krótsze przełożenia? dodam że opony mamy takie same 185/65 R15 obecnie zimowe. Jak jest u was ? Czy jest możliwe abym miał skrzynie np z modelu 1.6 Edytowane 19 Grudnia 2011 przez Maniekvip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomek85fcb Opublikowano 20 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 Moja Primera z 2000r. 1.8 i przy 3000 tyś. obrotów także mam około 120 km/h na oponach zimowych .195/60 R15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monia88 Opublikowano 20 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 moim zdaniem takze ma duzy wplyw zuzycie silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maius Opublikowano 20 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 Teoretycznie w SR20DE jest taka sama skrzynia, ja przy 110km/h licznikowych na zimowych kółkach 185/65R15 też mam 3000 obr/min. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maniekvip Opublikowano 20 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 maius czyli tak jak ja Monia&Krzys co masz dokładnie na myśli możesz rozwinąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweleknowakowski Opublikowano 20 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 moim zdaniem takze ma duzy wplyw zuzycie silnika ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monia88 Opublikowano 24 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2011 no chodzi o to jak byl eksploatowany jeden i drugi silnik wiadomo ze z czasem kazdy silnik traci moc takze moze miec wplyw masa samochodu chodzi o to czy cos wozisz w aucie bo wiadomo ze masa obu jest taka sama i przeciez to nie jest az taka wielka roznica w km wiec ja bym sie tym nie przejmowal tankujecie w tym samym miejscu bo tez benzyna moze miec wplyw wiele moim skromnym zdaniem moze byc przyczyn chociaz nie znam sie dobrze na samochodach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek2812 Opublikowano 24 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2011 Co ty pierniczysz za przeproszeniem? I co, przy zużytym silniku zmieniają się przełożenia w skrzyni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monia88 Opublikowano 24 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2011 nie mowie o skrzyni tylko o mocy silnika nie kazdy silnik przy danej ilosci obrotow bedzie mial taka sama moc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweleknowakowski Opublikowano 24 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2011 nie znam sie dobrze na samochodach no fakt. na w/w objawy może mieć wpływ zmieniona skrzynia biegów lub po prostu oszukujący licznik lub obrotomierz. przy 3 tyś obr na piątym biegu mam 110 km/h natomiast szwagier przy 3 tyś na piątce ma delikatnie ponad 120 km/h czym to jest spowodowane tu nie ma ani słowa o mocy silnika, tylko o określonych obrotach przy określonej prędkości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monia88 Opublikowano 26 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 dobrze wy znacie sie na wszystkim wiec na pewno macie racje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweleknowakowski Opublikowano 26 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 tu nie chodzi o to i się nie gniewaj i obrażaj zaraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monia88 Opublikowano 26 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 wcale sie nie obrazam tylko mozna bylo napisac ze nie mam racji i tyle a nie ze pieprze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi