Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Problem z Bluetooth

mozw

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie.

Drodzy forumowicze może ktoś pomoże w temacie braku głosu w głośnikach samochodowych podczas nawiązywania lub odbierania połączeń z telefonu komórkowego. Nadmieniam, iż wcześniej ten głos był słyszalny w głośnikach. Próbowałem od nowa sparować telefon ale nic nie pomogło.

Zmieniałeś coś w telefonie (np. upgrade firmware)? Z innym telefonem działa? Spróbuj resetu: telefonu i samochodu (odłącz akumulator na 2-3 minuty).

Na komputery najlepsze są stare sprawdzone metody. Może na komputery w telefonie i zestawie audio też zadziałają?

Jj

Jesteś pewien, że dźwięk w przypadku połączenia BT nie jest zciszony? Może wystarczy podkręcić gałką głośności (po nawiazaniu połączenia)?

Jeżeli problem dotyczy smartphona z androidem i w tym telefonie zmieniany był rom (system) to niestety ale taka przypadłość w niektórych rom-ach występuje, tzn telefon się paruje z urządzeniem bluetooth ale w momencie połączenia telefonicznego dźwięki słychać tylko w telefonie a nie w urządzeniu BT w tym wypadku w głośnikach radia.

JjS dziękuję bardzo za poradę. Reset telefonu i wyjęcie baterii pomogło. Widać stare sprawdzone metody działają znakomicie.

• 2 miesiące temu...

u mnie raz telefon sie paruje z radiem raz nie, więcej nie. Telefon to zwykla nokia.

Zmieniałeś coś w telefonie (np. upgrade firmware)? Z innym telefonem działa? Spróbuj resetu: telefonu i samochodu (odłącz akumulator na 2-3 minuty).

Na komputery najlepsze są stare sprawdzone metody. Może na komputery w telefonie i zestawie audio też zadziałają?

Jj

odłączyłem akumulator na 10 min a radio się sie zrestartowało - wszystkie ustawienia pozostały. Odłączyć na dłużej ?

• 4 miesiące temu...

Trochę się pospieszyłem i podobny problem opisałem w innym wątku. Też tak mam. Tylko jak na złość telefon mam nierozbieralny i nie mam możliwości wyjąć baterii. Ale ponieważ czeka mnie wkrótce przegląd auta pomęczę dilera. W końcu auto jest na gwarancji...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...