Gość andrzejfin Opublikowano 21 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 Witam wszystkich. Mam w posiadaniu 2,0TD 2001 rok,pojawil mi sie problem ze zegary (predkosciomierz,obrotomierz,temperatura i paliwo) czesto nie dzialaja. Poprostu nie podnosza sie. Czasami po przejechaniu kilku km. zaczynaja dzialac a czasami wogole a czasami od razu dzialaja. Nie znalazlem na forum takiego przypadku wiec prosze o pomoc. pozdr. Andrzej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mrborowsky Opublikowano 21 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 na początek poleciłbym sprawdzić styki samej wtyczki przy zegarach - dla pewności poczyścić, popsikać jakimś preparatem i powinno być dobrze. Bo z tego co rozumiem wszystkie wskaźniki przestają działać jednocześnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość andrzejfin Opublikowano 21 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 tak, wszystkie na raz przestaja dzialac a jesli chodzi o styki to juz kombinowalem na rozne sposoby czyscic i psikac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masakra Opublikowano 22 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 Panowie a ja bym stawiał na standardowe zimnne luty w zegarach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adambyw Opublikowano 13 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zrób test licznika wg instrukcji. Jak dobrze pamiętam przytrzymuje się oba przyciski i włącza stacyjkę. Jak działają to wina siedzi w połączeniach. Jak robiłeś przy liczniku, sprawdź kostkę przy komputerze. Być może tam styku nie ma. Sprawdź też czy dobrze styka styk doprowadzający prąd ze stacyjki do licznika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.