Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Xterra 4x4 jak wyprowadzić z poślizgu

Gość dawdaw860

Rekomendowane odpowiedzi

Gość dawdaw860

Witam

Szukałem trochę w necie i nie mogę znaleźć jednoznacznych sensownych porad dlatego pytam i pisze nowy temat.

Proszę o rady jak wyprowadzić xterre z 2001r z poślizgu. Trochę samochodów już miałem zazwyczaj z napędem na przód, miałem też kiedyś explorera z napędem 4x4 ale tam to do końca nie działało i nie używałem.

Jestem trochę zaskoczony bo z napędem tylko na tył w padam w poślizg ( nadsterowność) kontra kierownicą, mała praca gazem i wychodzi bez problemu.

Wczoraj spadło trochę śniegu było bardzo ślisko to fakt, jednak tym samochodem praktycznie nie da się jeździć, bo na tylny napęd to zaraz się kopie, jak włączę 4x4 to znowu jadę bardzo powoli bo parę razy wpadł mi w poślizg cholernie niekontrolowany i nie potrafiłem z niego szybko samochodu wyprowadzić. Samochód kupiłem latem, moja pierwsza zima, opony będę musiał wymienić, ale to po świętach bo tam są 255/70 R16 i ceny są zabójcze jak dla mnie.

Powiem tylko że mam też peugota 306 na nowych oponach no i wczoraj jeździłem tylko nim bo prowadziło się jak by śniegu nie było

Muszę pojechać na jakiś plac i poćwiczyć, jednak proszę o rady jak próbować. Oczywiście z napędem 4x4. Co robić jak w pada w nadsterowność co w podsterowność i co zrobić jak jedno przechodzi w drugie !?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...