bombastik Opublikowano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 Witam wszystkich wesołych świąt życzę , bo mi sie zaczynają zdeka pechowo rano wsiadam w auto odpalam bez problemu grzeje go i naprzód a tu! chrobocze mysle hamulce ale nie! no bardzo chrobocze i nagle co s strzeliło nie bardzo ale jak by sie zerwało coś wychodze patrze kó..a ! auto leży na jednym kole lewe stało 4 dni bez chodu jedną stroną na krawężniku i albo zamarzł amor ,albo pękła sprezyna albo coś z zawieszeniem jak uważacię ?? bo tak czy siak dziś mi tego już nikt nie zrobi i niestety muszę sobie załatwiać transport na świeta : ( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość petruś Opublikowano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 Jak by to była sprężyna to by nie leżało bo jeszcze amortyzator trzyma. I odwrotnie było by chyba tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechanikadam Opublikowano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 wyślij fote to ci powiem. Trudno z opisu coś wywnioskować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mehrer Opublikowano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 Jak by to była sprężyna to by nie leżało bo jeszcze amortyzator trzyma. I odwrotnie było by chyba tak samo. Odwrotnie nie bardzo, jeśli porządnie zamarzł to nie puści. W zimie niewskazane jest stawianie samochodu na nierównej powierzchni, cała karoseria pracuje, wilgoć osadza i zamarza na łączeniach. Później żeby to się wyprostowało lód może powodować uszkodzenia. To samo się tyczy zawieszenia, amortyzatory z uszkodzonymi osłonami - woda i brud osadza się na tłoku, uszkodzone uszczelnienie od brudu wpuszcza to wszystko do środka itd itd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mero Opublikowano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 Na bank sprężyna pękła.... :/ amortyzator ma tylko tłumić pracę zawieszenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 Chyba że amortyzator wpadł do komory silnika. Ale raczej rocznik jest na to za młody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 mialem tak samo-sprężyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bombastik Opublikowano 24 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2011 JUŻ WSZYSTKO WIEM ! dzwignołem ją, zdjołem koło i sprężyna pękła i to w dwóch miejscach prawdopodobnie ze starości plus do tego mróz i pozostaiwenie jej jedną stroną na chodniku , wyleciała z kielicha i mi kórde trze o opone ale jakoś sie dowleke do warsztatu mam blisko tylko teraz nie wiem co z amorem bo jak też padł! to automatycznie do wymiany cały komplet chyba że nie? i tylko same sprezyny jak to jest z tym hmm? czy wystarczy same sprezyny czy jak ? a jeżeli cały przód bedzie do robienia bo tak zakładam to jakiej firmy polecacie zamienniki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Denver1979 Opublikowano 24 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2011 Przerabiałem temat w zeszłym roku. Ja wymieniłem tylko sprężyne a na przegladzie wyszło że naprawian strona jest lepsza od drugiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 24 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2011 JUŻ WSZYSTKO WIEM ! dzwignołem ją, zdjołem koło i sprężyna pękła i to w dwóch miejscach prawdopodobnie ze starości plus do tego mróz i pozostaiwenie jej jedną stroną na chodniku , wyleciała z kielicha i mi kórde trze o opone ale jakoś sie dowleke do warsztatu mam blisko tylko teraz nie wiem co z amorem bo jak też padł! to automatycznie do wymiany cały komplet chyba że nie? i tylko same sprezyny jak to jest z tym hmm? czy wystarczy same sprezyny czy jak ? a jeżeli cały przód bedzie do robienia bo tak zakładam to jakiej firmy polecacie zamienniki ? SUPLEX, KAYABA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 26 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 Od 7tys km jeżdżę na sprężynach Magnum Technology (najtańsze) 112zł/szt, działają. U mnie sprężyna pękła po 140tys km, śmiech na sali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi