Gość ArturF Opublikowano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 Mam problem z wymianą sworznia wahacza prawego w almerce n16 2.2Di z 2000roku. Mianowicie almerka aktualnie znajduje się w warsztacie. Jednak żaden z zakupionych sworzni nie pasuje. Dodam, że prawy wahacz jest oryginalny, w lewym, nieoryginalnym takowego problemu nie ma i sworzeń pasuje. Czy ktoś zetknął się już z takowym problemem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość YamaY Opublikowano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 Tak, mój mechanik miał identyczny problem - kupił kilka sworzni i każdy był luźny. Rozwiązania są dwa: 1. Wymiana całego wahacza - i tak zrobiłem 2. nadspawanie osadzenia sworznia w wahaczu i dopasowanie - nie polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArturF Opublikowano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 Okazało się, że pasował sworzeń od almery N15 firmy Delphi. Okazało się, że pasował sworzeń od almery N15 firmy Delphi. Swoją drogą dziwne są te oznaczenia sworzni. Niektóre pasują jedynie do N15 inne jedynie do N16 a jeszcze inne do jednych i do drugich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.