Gość Gonzo Opublikowano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 Witam zgubiłem jeden kluczyk do Almery 2,2 di 2000r. Gdzie mozna go dorobić. Jaka jest cena za dorobienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 Z reguły to u ślusarza. A tak na poważnie, to o jakim kluczyku mówisz? Czy miał immo, alarm??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gonzo Opublikowano 24 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2011 Z reguły to u ślusarza. A tak na poważnie, to o jakim kluczyku mówisz? Czy miał immo, alarm??? Kluczyk z immobilizerem bez alarmu Kluczyk z immobilizerem bez alarmu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 24 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2011 To z tym nie będziesz miał żadnego problemu. Ja od nowości mam jeden i pytałem w dobrym zakładzie, gdzie dorabiają klucze, naprawiają immo, awaryjne otwieranie dźwi itd. Wsadził kluczyk do jakiegoś przyrządu i powiedział, że nie będzie problemu z zakodowaniem. Koszt ok, jeśli dobrze pamiętam to 250zł. W serwisie po VIN kluczyk 700zł / cena z zeszłego roku/. Nie pamiętam tylko jak się miała sprawa z centralnym zamkiem, bo to też mam na tym kluczyku. Więc musisz szukać u siebie dobrego warsztatu - a takie są. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gonzo Opublikowano 30 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 Kluczyk dorobiony i zakodowany dokładnie taki sam jak oryginalny. Teraz pytanie odnośnie pilota do centralnego zamku. Gdzie można kupic elektronikę tą która znajduje się w kluczyku lub czy istnieje możliwość ponownego zaprogramowania innej elektroniki np z kluczyka od innej almery. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 30 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 Zdradzisz cenę za dorobienie kluczyka??? Rozumie, że w orginalnym kluczyku masz jeszcze przyciski do centralnego zamka??? a tym dorobionym możesz tylko odpalić silnik, lecz nie otworzysz samochodu??? Gdy ja się o to dowiadywałem, to u mnie poradzili, że taniej wyjdzie nowa centralka + piloty. Ale każdy mechanik ma swoje wizje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gonzo Opublikowano 30 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 Cena za dorobienie 150 zł - bez pilota centralnego zamka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 30 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 To koszty nie takie duże. W końcu i ja muszę dorobić drugi. Jak ten zagubię, to problem murowany. Zobaczę jeszcze jak będzie się odbywało otwieranie i zamykanie drzwi nie z pilota w kluczyku, lecz samym kluczykiem. Jak zachowa się centralny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.