Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Almera n15 - skrzynia z 1,6 do 1,4

Gość clooks

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jak w temacie. Czy rozni sie jakos w montazu tzn tak jak primera, inaczaj rozrusznik itd.

Chce wymienic skrzynie, a wiem ze 1.6 ma lepsze przelozenia. Skrzynia 1,4 juz drugi raz zjadla mi lozysko na koncu walka. Ona nie jest przystosowana do jazdy do 200km.h Chce jednak zrobic to bez kombinowaniam, po prostu stara wyjac wlozyc nowa.

Pozdrawiam.

Z tego co znalazlem to skrzyna do 1,6 ma koncowke 31A a do 1,4 30A . Fakt maja inne przelozenia oprocz biegu wstecznego i przekladni glownej. Do silnika 1,6 przychodzi wieksza tarcza sprzeglowa (190mm) a do 14 180mm

Na zagranicznym forum Nissana było to opisywane http://www.nissanforums.com/b11-b12-kn13-82-90-chassis/38300-rs5f30a-vs-rs5f31a.html

Czyli w skrócie - inny rozstaw śrub do mocowania, nie pasują jakieś uchwyty, inna średnica koła zamachowego, inne sprzęgło.

Czy chcesz się w to bawić? Sam zadecyduj :) Ja na Twoim miejscu zrobił bym swap całego silnika wraz z osprzętem na 1.6.

dobra, to zostanie 1.4

Zawsze jezdzilem z lozyskiem do sklepu, dawali, skladalem i ogien.

Ale tym razem chcialbym je po prostu zakupic na zapas. Jakie wymiary (oznaczenia) ma to lozysko na koncu walku ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...