Gość mptic Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zauważyłem, że pod moim autkiem cos kapie!? Lokalizacja: od strony kierowcy, mniej więcej na wysokości końca reflektora. Wiecie co to może być? Jak robiłem przegląd to nic mi nie mówili ze mam na coś uważać. Moje auto to 2,2Tdi 2000r.Co by z tym zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2005 A to już ta nowa generacja niby nisanów :wink: Pewno kapie ze skrzynie biegów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciejka_sz Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Co by z tym zrobić? Sprawdzic co kapie i spac spokojnie.... Klimatyzacja? Kondenser? Skrapla sie na nim woda pewno i tworzy sie lod ktory pozniej sie roztapia i kapie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chiquito Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2005 kapie na pewno z takiej rurki spod auta, chyba od klimy, ale mnie kapalo np ze skrzyni bo byla nieszczelna. wiec proponuje wjechac na kanal i zlokalizowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość raff1322 Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Tak, też mam Almerę 2,2 (di) i jak jest gorąco to też kapie w tym miejscu. Zauważyłem że ta substancja nie jest wogóle oleista - jest jak woda, więc wersja o skraplaniu się jest chyba najtrafniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość milo Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2005 klima Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Więc nie ma czym się przejmować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mptic Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2005 A może znacie dobrego, niedrogiego mechanika, który by to sprawdził i ewentualnie naprawił (W-wa i okolice). Wiem że almek 2,2 nie było w Polsce i nie każdy potrafi to zrobić . Dzięki Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciejka_sz Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Ale co ma sprawdzic?? To ma kapac bo skrapla sie woda od pracy urzadzenia klimatyzacyjnego.... tak jak w lodowce. Co chcesz tam zeby Ci mechanior sprawdzal? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mptic Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Obawiam się ze to nie od klimy, tylko ze skrzyni biegów!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek125 Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2005 halo ale co ci kapie woda?? czy to substancja oleista jest?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pron! Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Podłóż folię pod auto i jak trochę nakapie, to będziesz wiedział jaki to ma kolor i czy oleiste czy woda Może też płyn chłodzący z jakiegoś przewodu uszkodzonego...bo skoro z przodu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pawel99 Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2005 też coś takiego u siebie zauważyłem... diagnozę postawiłem szybko...w końcu od czego ma człowiek zmysł organoleptyczny:) woda była:) podaję harmonogram działań: 1. palcem tknąć 2. zbliżyć do nozdrzy 3. jeśli nie ma zapachu to językiem dotknąć 4. następniue wypluć a usta przepłukac wodą mineralną (lub piwem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mptic Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2005 OK spróbuję, ale wolę piwo Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mptic Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Niestety to nie woda, substancja oleista :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mptic Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Gdzie mogę usunąć taką awarję? Wa-wa i okolice. Znacie kogoś kto podjąłby się takiej naprawy? Z tego co wyczytałem to nie jest łatwe, a trzeba to zrobić. Pomożcie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi