Gość piterP11sz-n Opublikowano 25 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2011 Witam Mam poważny problem moja p11 1,6 zastrajkowała i to chyba na dobre Ostatnio przy wymianie opon na zimowe zobaczyłem małą dziurke w podwoziu pojechałem wiec do warsztatu zeby naprawic przegniłe miejsce. Wszystko zgodnie ze sztuką odłączony akumulator, wtyczki z ecu i modułów abs i air bag zostały poodłanczane przed spawaniem. Po operacji i popodłanczaniu wszystkich elektronicznych ustrojstw, okazało sie ze nie swieci kontrolka check engin, auto nie podpala , pompa paliwa nie pracuje - wszystko inne działa poduchy abs itd. Kombinacje przy wtyczce do ecu nic nie dają - komp umarł ??? A może jest jakaś procedura podłączania ecu, jakis reset dla kompa. Proszę o pomoc!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek1958 Opublikowano 25 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2011 Z tego co widzialem jak kolega spawa to tylko odlacza akumulator . Nie wiem jesli rozlaczyles wtyczke od komputera to nie rozlaczyl sie immobiliser i potrzebny bedzie elektryk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piterP11sz-n Opublikowano 25 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2011 Wyglada na to ze immo działa przynajmniej dioda od nats-a miga jak wlaczam zaplon to gasnie tak jak zawsze caly dzien siedzialem na necie i szukałem jakichs podpowiedzi ale nie znalazłem niczego konkretnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.