haczepsu Opublikowano 26 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 szukałem w innych postach ale nic nie znalazłem czy ktos z kolegów ma namiary gdzie można dostać progi do terano II krótki oraz reperaturki błotników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Whitie Opublikowano 28 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 Jest na allegro taki gość co robi progi do jedynki. Kiedyś go pytałem, powiedział, że zrobi i do II. Nie mam pod ręką linka ale znajdziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 5 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2012 te progi mają akurat taki finezyjny kształt że obstawiam że byle dekarz je dorobi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwerterek1 Opublikowano 8 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Witam ja do swojej II zamawiałem u tego gościa http://allegro.pl/progi-prog-nissan-terrano-i-wyrob-z-blachy-i2036440116.html troche trzeba bytło na długości przyciąć ale pasowały dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Whitie Opublikowano 8 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 O tym gościu właśnie pisałem wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżem Opublikowano 8 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 To un Myślę że warto bo jak szukałem to nikt poniżej 100zł nie wyślę "murzyna" na szrocie z gumówką żeby od starucha odcinać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 8 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 ja jest po co to robić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżem Opublikowano 9 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 ja jest po co to robić ? Nie wiem ale rozważałem też tą opcję. Zdrowy oryginał to oryginał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 9 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 no ale włśnie stwierdzenie zdrowy może być trudne ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r_gawel Opublikowano 29 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2012 Wiram, ja też potrzebuję komplet progów do Tyrana II 3D 2000r. Jak macie jakieś aktualne namiary to poproszę. qwerterek1 Podaj może nazwę użytkownika poniewż link który podałeś coś niedziała. Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarolissimus Opublikowano 20 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 I ja szukam progów do Terrano II 3D 99 r. Może ktoś dać namiary na tego gościa co robi progi do Terrano I ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qubuś Opublikowano 20 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 ja zrobiłem tak, że udałem się do sklepu zakupiłem profil stalowy 120x60x3 o pożądanej długości wyciąłem stary próg cały i wspawałem profil. Wygląda lepiej niż oryginał i nie boje się o niego w terenie. Koszt 6m profila to jakieś 160zł, czyli wyszło mnie dużo taniej niż za progi do terrano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siara74 Opublikowano 21 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 nie ma sensu wstawiani oryginału ,przetrenowałem w jeepach ,tak jak kolega napisał gruboscienny walcowany na zimno profil (rozmiar)dobrać i wspawać ,nie bojisz się wtedy zawisnąć (górka ,pien itp .) ,high lifta wsadzić ,a jak ładnie pomalujesz to nikt nie zauważy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kylo_k2 Opublikowano 21 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 http://allegro.pl/prog-reperaturka-progu-nissan-terrano-2-i3715780344.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarolissimus Opublikowano 21 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 Dzięki Kylo, kupione Pomysł z profilem dobry ale nie będę tak mocno szalał w terenie więc niech będzie jak oryginał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiszaAT Opublikowano 21 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 Dobry blacharz wyklepie taki próg z arkusza w 3 godziny... sprawdzone u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 21 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 a ma ktoś wymiary profilu, który najlepiej wpasowałby się w m-ce oryginalnych progów, nadawałby się pod hi-lifta, nie kolidowałby z progami orurowania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 22 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 taki próg jak z aukcji za stówkę... to trochę kpina... fabryczny wygląda inaczej i żeby do odtworzyć trzeba by mieć formę i go tłoczyć... to z aukcji jest efektem 3 minut pracy kolesia przy prasie który pozaginał kawałek blachy... do ogarnięcia u każdego dekarza... za flaszkę profil, tylko profil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżem Opublikowano 22 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 Pod h.Lifta tylko rura do ramy. Nie wiem czy profil wspawany w budę się do tego nada. Pod naporem zwichruje blaszkę do której go się pospawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 22 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 to chyba kwestia przemyślenia rozwiązania... vitary namiętnie są dźwigane ze wspawane progi... nic się nie wichruje... ja i tak planuje "rury do ramy" celem ochrony drzwi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżem Opublikowano 22 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 Bo w Vitarach to nie wiadomo co mnie skorodowane buda czy progi :-) No i ile ta vitka waży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 22 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 e no... terrano też nie ma masy patrola... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżem Opublikowano 22 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 1700-1900 ma a vitka pewnie z 500 mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 22 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 no pół tony jest... to w sumie tyle co pomiedzy t2 a parchem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżem Opublikowano 22 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 Dodaj nie dłubniętym parchem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi